Αν ένα νησί των Δωδεκανήσων έχει συνδέσει το όνομά του με τον θρησκευτικό τουρισμό, αυτό είναι σίγουρα η Πάτμος. Το νησί της Αποκάλυψης με τη χαρακτηριστική μονή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου που καλωσορίζει τους επισκέπτες στη Χώρα, προσελκύει κάθε χρόνο αμέτρητους τουρίστες. Ωστόσο, μόλις βρεθεί κανείς στην Πάτμο, ανακαλύπτει, και τελικά επιβεβαιώνει, ότι δεν είναι μόνο η Μονή που την καθιστά ιδανικό προορισμό, τουλάχιστον για εκείνους που θέλουν να απολαύσουν ποιοτικές διακοπές σε ένα μέρος με περισσή φινέτσα και κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, αλλά και οι παραλίες του νησιού, που αποτελούν την έκπληξη του καλοκαιριού κερδίζοντας το στοίχημα.

Οι παραλίες της Πάτμου κερδίζουν το στοίχημα του καλοκαιριού

Αυτό το μικρό σε έκταση νησί -το συνολικό του μήκος μπορεί να διανυθεί με το αυτοκίνητο μέσα σε περίπου μισή ώρα- αποτελεί ιδανική επιλογή για εκείνους που μέσα σε μία ημέρα θέλουν να επισκέπτονται και να γνωρίζουν από κοντά περισσότερες από μία παραλίες.

Στο νησί της Αποκάλυψης, λοιπόν, βρίσκει κανείς παραλίες για όλα τα γούστα, οργανωμένες, οικογενειακές, απομακρυσμένες, με άμμο ή βότσαλο, προσεγγίσιμες με σκάφος, αυτοκίνητο ή και με τα πόδια.

Συνεχόμενοι κόλποι, μικροί όρμοι και μικρές ή μεγαλύτερες ακρογιαλιές συνθέτουν την ακτογραμμή της Πάτμου, η οποία χαρίζει στους επισκέπτες του νησιού εικόνες απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς.

Από τις πιο διάσημες παραλίες του νησιού η Πέτρα, με την φαρδιά γλώσσα από άμμο και χαλικάκι να οδηγεί στο ακρωτήριο με τον επιβλητικό βράχο της Καλικατσούς, ο οποίος φαίνεται ότι αναδύεται μέσα από τη θάλασσα.

Η πιο απομακρυσμένη ακρογιαλιά της Πάτμου, η Ψιλή Άμμος, βρίσκεται στο νότιο τμήμα του νησιού και όπως δηλώνει και η ονομασία της, ξεχωρίζει για την χρυσαφένια, ψιλή αμμουδιά της, ενώ το Λιβάδι Γερανού διακρίνεται για το υπέροχο τοπίο ολόγυρά του, καθώς και τα πολύχρωμα βότσαλα της ακτής.

Στις, επίσης, γνωστές παραλίες του νησιού συγκαταλέγονται και οι Κάμπος, Αγριολίβαδο, Λάμπη, Βαγιά, Δίδυμες, Γροίκος. Οι μικρές σχετικά αποστάσεις στο νησί ευνοούν το συνδυασμό δύο ή και περισσότερων παραλιών ανά ημέρα, σε περίπτωση που οι διακοπές σας είναι ολιγοήμερες και θέλετε να επισκεφτείτε όλες τις ακτές της Πάτμου.