Ο γεωδαιτικός θόλος ήταν μια έμπνευση του πρωτοπόρου αρχιτέκτονα Ρίτσαρντ Φούλερ, το αποτέλεσμα της έρευνάς του από τα μελίσσια και τα δίχτυα ψαρέματος.

Ελαφρύς, εύκολος στην κατασκευή και απίστευτα στέρεος, ο γεωδαιτικός θόλος αποτελείται από πολλαπλά και αλληλοσυνδεδεμένα τρίγωνα που δημιουργούν αδιανόητα συμπαγείς κατασκευές.

Γι’ αυτό και τον συναντάμε συνήθως στους πολικούς ερευνητικούς σταθμούς και τις στρατιωτικές βάσεις.

Αυτό το σύνθετο σύμπλεγμα τριγώνων επιστράτευσε η Heimplanet για να δημιουργήσει την Cave Tent, μια σκληροτράχηλη σκηνή που στήνεται σε κάθε τερέν και αντέχει όλα τα καπρίτσια του καιρού.

Αεραγωγοί διπλής στρώσης ξεδιπλώνουν τη σκηνή και το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να κλείσεις τις βαλβίδες και να τη φουσκώσεις.

Όλα εδώ είναι αρθρωτά, έτσι ώστε αν κάτι χαλάσει να μπορεί εύκολα να αντικατασταθεί, χωρίς να υπονομεύσει την ακεραιότητα της κατασκευής.

Πρόκειται φυσικά για σκηνή απαιτητικής χρήσης. Για τους πάγους την προορίζει η Heimplanet, καθώς η γεωδαισία της την κάνει ιδανική για να υπομένει τους μανιασμένους αέρηδες.

Όσο για την τιμή της, μιλάμε για 995 δολάρια…

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.