Με το καλοκαιράκι να βρίσκεται, σχεδόν, εδώ το μόνο που ονειρευόμαστε είναι ονειρικές παραλίες με κρυστάλλινα, τιρκουάζ νερά. Η Ελλάδα αν μη τι άλλο βρίθει από ακρογιαλιές που καλύπτουν όλα τα γούστα κάνοντας τους πάντες να συμφωνήσουν στο εξής: όλες είναι καταπληκτικές. Όπως και οι τρεις που ακολουθούν παρακάτω, οι οποίες κάλλιστα θα μπορούσαν να βρίσκονται σε κάποιο από τα δημοφιλή νησιά της χώρας, αλλά εντοπίζονται στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Μέζαπος, Μάνη

Δύο πελώριοι βράχοι αγκαλιάζουν την μικροσκοπική και άγνωστη παραλία στη Μέσα Μάνη, δημιουργώντας ένα άκρως επιβλητικό σκηνικό που φέρνει στο νου εικόνες από Νότια Ιταλία. Ο λόγος για τον ήσυχο και μικροσκοπικό Μέζαπο, σε απόσταση μόλις 8 χμλ. από το Γερολιμένα, στη Μέσα Μάνη του δήμου Οιτύλου.

Προστατευμένος από την χερσόνησο Τηγάνι ο λιλιπούτειος ψαράδικος οικισμός κρύβει δυο εξίσου μικρές παραλίες, οι οποίες περιβάλλονται από κάθετους επιβλητικούς βράχους που προσθέτουν στο, ήδη, άγριο τοπίο επιπλέον επιβλητικότητα. Κοντά στις παραλίες υπάρχουν δύο θαλάσσιες σπηλιές στα βράχια που μπορεί όποιος θέλει να εξερευνήσει κολυμπώντας στα γαλαζοπράσινα νερά, ή να χαλαρώσει στην παραλία με θέα το κάστρο στο Τηγάνι.

Βάλτος, Πάργα

Με άκρως παραπλανητικό όνομα που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, η παραλία του Βάλτου είναι σκέτο όνειρο. Απλωμένη σε μήκος 3 χλμ. κάτω από τον εντυπωσιακό βράχο που στέκεται αγέρωχο στο πέρασμα των χρόνων το κάστρο της Πάργας, προσελκύει κάθε χρόνο αμέτρητους επισκέπτες με τα γαλαζοπράσινα, κρυστάλλινα νερά της για δροσιστικά μακροβούτια.

Καλυμμένη με άμμο και βότσαλο, η ακτή είναι σχετικά ασφαλής από τους ισχυρούς ανέμους καθώς προστατεύεται από τον όρμο του κάστρου της πόλης και εκείνον της Παναγίας της Βλαχέρνας. Η πλαζ είναι οργανωμένη με ομπρέλες, ξαπλώστρες και beach bar, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα θαλάσσιων σπορ.

Τηγάνια, Χαλκιδική

Το άγριο τοπίο που αντικρίζει κανείς μόλις φτάσει στην παραλία Τηγάνια, τον κάνει να νομίζει ότι βρίσκεται σε κάποια από τις εξωτικές παραλίες της Καραΐβικής. Κι όμως βρίσκεται στη Χαλκιδική, στη χερσόνησο της Σιθωνίας (δεύτερο «πόδι»), πολύ κοντά σε ένα από τα παλαιότερα και πιο παραδοσιακά χωριά της ευρύτερης περιοχής, τη Συκιά.

Στην ουσία πρόκειται για τρεις, διαδοχικές μικρές ακτές που χωρίζονται μεταξύ τους από βράχια, με τις δύο πρώτες να διαθέτουν μικρό πάρκιγνκ και beach bar και την τρίτη να αποτελεί ιδανική επιλογή για μακροβούτια μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα. Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται είτε μέσω του κεντρικού δρόμου της Σιθωνίας από την Συκιά προς το Καλαμίτσι, είτε μέσω του παραλιακού δρόμου που ξεκινάει από την παραλία της Συκιάς.