Στην Ιθάκη βρίσκεται η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη η οποία μίλησε για το άνοιγμα του τουρισμού στις 15 Μαΐου.

«Είμαι στην Ιθάκη και έχω έρθει στο δημαρχείο να μιλήσουμε για τον εμβολιασμό και για τα προβλήματα που έχουν μείνει από τον Ιανό. Στις 25 Μαΐου οι κάτοικοι εδώ θα έχουν εμβολιαστεί με τη διπλή δόση. Για τον Ιανό, και στην Κεφαλονιά που ήμουν χθες αλλά και εδώ στην Ιθάκη, στο βόρειο και νότιο μέρος, ήθελα να επιτηρήσω την πορεία των έργων. Η κυβέρνηση έχει δώσει τα περισσότερα λεφτά που έχουν δοθεί ποτέ σε περιοχή. Τα Επτάνησα έχουν κάνει τις περισσότερες εργασίες, σε ό,τι έχει μείνει, κάποια έργα οδοποιίας, γίνεται προσπάθεια να ετοιμαστούν όλα και να έρθουν με ασφάλεια οι πολίτες», είπε η κ. Ζαχαράκη στο MEGA.

«Έχουν επιλεγεί τα ξενοδοχεία καραντίνας»

Η υφυπουργός αναφέρθηκε στο τι θα γίνει όταν ανοίξει ο τουρισμός.

«Στις 15 Μαΐου ανοίγει ο τουρισμός, αλλά μέχρι τότε έχουμε μερική χαλάρωση σε μέτρα σε συγκεκριμένες περιοχές. Από εχθές έχουν προστεθεί στις χώρες που έρχονται στην Ελλάδα χωρίς καραντίνα οι κάτοικοι της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας, της Νότιας Κορέας, της Ταϊλάνδης, της Ρουάντα, της Ρωσίας και της Σιγκαπούρης. Ήδη χωρίς καραντίνα εισέρχονται στην επικράτεια οι επιβάτες (μόνιμοι κάτοικοι) των χωρών της Ε.Ε, της Συνθήκης Σένγκεν, του Ην. Βασιλείου, των ΗΠΑ, των ΗΑΕ, της Σερβίας και του Ισραήλ. Αν έχουν εμβολιαστεί 14 ημέρες πριν, ή αν έχουν κάνει το PCR 72 ώρες πριν, μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα, με την πιθανότητα βέβαια να έχουν δειγματοληπτικό έλεγχο στις πύλες εισόδου της χώρας», εξήγησε.

«Ο τουρισμός δεν συνάδει με καραντίνα, εκτός βέβαια αν έχουμε θετικό κρούσμα. Με τον δειγματοληπτικό έλεγχο ή με συμπτώματα θα πηγαίνει αμέσως στο ξενοδοχείο καραντίνας. Έχουν ήδη επιλεγεί ποια θα είναι. Στα μεγάλα νησιά υπάρχουν τα ξενοδοχεία καραντίνας. Μαζί με τον εμβολιασμό, τα πολλά τεστ, τα επικαιροποιημένα πρωτόκολλα, φέτος έχουμε περισσότερα εργαλεία στα χέρια μας. Πέρυσι όλοι εφάρμοσαν τα πρωτόκολλα με απόλυτη προσήλωση» συνέχισε.

«Όποιοι περιορισμοί υπάρχουν για τους Έλληνες ισχύουν και για τους τουρίστες»

Σύμφωνα με την υφυπουργό όσα θα ισχύουν τους τουρίστες θα ισχύουν και για τους Έλληνες.

«Όποιοι περιορισμοί υπάρχουν για τους Έλληνες πολίτες, δηλαδή η απαγόρευση για τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις, ισχύουν και για τους ταξιδιώτες. Οι υπόλοιποι κανόνες το ίδιο. Οι αποστάσεις, οι μάσκες, ακόμα και τα SMS όσο συνεχιστούν ισχύουν και για τους ταξιδιώτες», διευκρίνισε η κ. Ζαχαράκη.

«Στις πύλες εισόδου γίνεται ο έλεγχος για το αν έχει κάνει κάποιος το εμβόλιο ή το PLF. Και ο δειγματοληπτικός έλεγχος θα μας δώσει πολύ σημαντικά στοιχεία. Η αίσθηση είναι ότι φέτος θα προσπαθήσουν να ανοίξουν στην συντριπτική πλειοψηφία τα καταλύματα. Τα πρωτόκολλα που έχουν ήδη εκδοθεί είναι πολύ ενημερωτικά, αναφέρονται και στο πιστοποιητικό που φέρει κάθε κατάλυμα για την εφαρμογή των υγειονομικών κανόνων» είπε κλείνοντας ο κ. Ζαχαράκη.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.