Ως ένα από τα καλύτερα και ομορφότερα ελληνικά νησιά παρουσιάζεται η Κεφαλονιά από το European Best Destinations, την πλατφόρμα για την προώθηση του τουρισμού στην Ευρώπη. Η λίστα με τους 10 κορυφαίους προορισμούς στην Ευρώπη για το 2021 δημιουργήθηκε μετά την ψηφοφορία περισσότερων των 600.000 συμμετεχόντων από 190 χώρες που διεξήγαγε το European Best Destinations.

Ανάμεσα στις προτιμήσεις του κοινού βρέθηκε και η Κεφαλονιά, η οποία παρουσιάζεται ως ένα από τα καλύτερα και ομορφότερα ελληνικά νησιά. Πιο συγκεκριμένα το αγαπημένο νησί του Ιονίου βρέθηκε στην έβδομη θέση με το δημοσίευμα να αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «διαθέτει εκπληκτικές παραλίες όπως ο Μύρτος και η Αντίσαμος, ενώ σε αυτήν βρίσκεται και το σπήλαιο Μελισσάνης, ένα από τα πιο εντυπωσιακά θαύματα της φύσης σε ολόκληρη την Ελλάδα».

Ειδική αναφορά γίνεται στην ακτή Ξι, η οποία φημίζεται για το ιδιαίτερο χρώμα με τις κοκκινο- πορτοκαλί αποχρώσεις της αμμουδιάς, να θυμίζουν πολύ τα γήπεδα τένις του Roland-Garros! Το άρθρο προτείνει, επίσης, το πολύχρωμο και κουκλίστικο χωριό της Άσσου για οικογενειακές διακοπές, ενώ τονίζει ότι η Κεφαλονιά αποτελεί και έναν γαστρονομικό προορισμό καθώς διαθέτει εξαιρετική τοπική κουζίνα, εκλεκτά τοπικά κρασιά, υπέροχο μέλι και λάδι.

Στην πρώτη θέση της λίστας βρέθηκε η Μπράγκα στην Πορτογαλία, ακολουθούμενη από την αιώνια αγαπημένη Ρώμη και το Καβτάτ στην Κροατία. Στην τέταρτη θέση συναντάται η ρομαντική Φλωρεντία, ενώ η πρώτη πεντάδα συμπληρώνεται από το Σιμπίου στη Ρουμανία. Το Παρίσι βρίσκεται μία θέση πριν την Κεφαλονιά, ενώ μία θέση μετά το Κοτόρ στο Μαυροβούνι. Στην ένατη θέση ακολουθεί η Κοιλάδα Σόκα στη Σλοβενία και η κορυφαία δεκάδα ολοκληρώνεται από τα Κανάρια Νησιά στην Ισπανία.