Τους έξι αγαπημένους προορισμούς των Ελλήνων διακρίνει το δημοφιλές αμερικάνικο ταξιδιωτικό περιοδικό Travel + Leisure σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του πριν λίγες ημέρες.

Η αρθρογράφος του δημοσιεύματος, Sarah Souli, ξεκινάει το κείμενό της αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «Οι Έλληνες γνωρίζουν πώς να κάνουν πολλά πράγματα καλά, αλλά μετά από τρία χρόνια που μένω εδώ, είμαι πεπεισμένη ότι είναι στην πραγματικότητα οι καλύτεροι παραθεριστές στον κόσμο».

Μεταξύ άλλων, στα όσα θέλγητρα προσελκύουν τους τουρίστες ανά τον κόσμο που επιλέγουν την Ελλάδα για τις διακοπές τους, το άρθρο αναφέρει ότι η χώρα μας διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες ακτογραμμές στην Ευρώπη, εκατοντάδες ονειρεμένα νησιά, καθώς και επιβλητικά βουνά κατάλληλα για τους λάτρεις της περιπέτειας. Η συντάκτρια, ωστόσο, επικεντρώνεται στους αγαπημένους προορισμούς των Ελλήνων, τόσο βουνίσιους όσο και νησιωτικούς.

Πήλιο

Ανάμεσά τους, λοιπόν, διακρίνεται το Πήλιο, η γενέτειρα των Κενταύρων κατά την ελληνική μυθολογία, με τα περίπου 70 παραδοσιακά χωριά ανάμεσα σε πυκνά δάση βελανιδιάς, καστανιάς, οξιάς και καρυδιάς, ένας από τους αγαπημένους προορισμούς των κατοίκων του Βόλου, και όχι μόνο, τόσο κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου όσο και του χειμώνα.

Κίμωλος

Η Κίμωλος παρουσιάζεται ως ο απόλυτος προορισμός για τους Έλληνες που δεν ζητάνε τίποτα παραπάνω πέρα από την απλότητα του καλοκαιρινού ήλιου και της χρυσαφένιας αμμουδιάς. «Είναι το είδος του τόπου όπου ο χρόνος απλώνεται τόσο, όσο και ο ορίζοντας. Οι επισκέπτες του έρχονται για μία εβδομάδα και τελικά περνάνε δύο ή ακόμη και τρεις», αναφέρει η συντάκτρια.

Όλυμπος

Οι επισκέπτες του Ολύμπου τον επιλέγουν για την εξερεύνηση της παρθένας του φύσης. Χαρακτηριστικά το άρθρο αναφέρει ότι «υπάρχει ένας λαβύρινθος πεζοπορικών μονοπατιών μέσα στα αρωματικά δάση με ρυάκια και καταρράκτες, με όλο το σκηνικό να μοιάζει παραμυθένιο».

Τήνος

Συνδέοντας την Τήνο με τον θρησκευτικό τουρισμό η Souli παρατηρεί ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια γαστρονομική ανάπτυξη στο νησί, με τα τοπικά του προϊόντα να κερδίζουν το κοινό, και τους Έλληνες να την επιλέγουν από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο.

Μέτσοβο

Φωλιασμένο στο Ζαγόρι στην οροσειρά της Πίνδου, το Μέτσοβο παρουσιάζεται ως ο απόλυτος χειμερινός προορισμός, τόσο για τους κατοίκους της γύρω περιοχής όσο και για τους Αθηναίους και τους Θεσσαλονικείς. «Η μυρωδιά του καμμένου ξύλου είναι πανταχού παρούσα, όπως και η εκπληκτική θέα στο βουνό» δύο από τα στοιχεία του Μετσόβου, μαζί με το παραδοσιακό κοκορέτσι στη σούβλα, που εντυπωσίασαν τη Souli όταν επισκέφτηκε την περιοχή.

Λευκάδα

«Ένα από τα δύο νησιά της Ελλάδας που μπορεί να προσεγγίσει κανείς οδικώς, η Λευκάδα αποτελεί αγαπημένο οικογενειακό προορισμό για τους Έλληνες. Όσοι την επιλέγουν απολαμβάνουν τα κρυστάλλινα νερά του Ιονίου, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που την προτιμούν για διάφορες θαλάσσιες δραστηριότητες, καθώς η Λευκάδα φημίζεται ως ιδανικός προορισμός για αλεξίπτωτο πλαγιάς και windsurfing», αναφέρει η συντάκτρια.

TAGS