Γνωρίζατε ότι στη νότια Ελλάδα υπάρχει ένας τόπος που μοιάζει απίστευτα με την Κύπρο; Δεν πρόκειται για κάποιο κοσμοπολίτικο μέρος, ούτε έναν τόπο ιδιαίτερα δημοφιλή με πολύ τουρισμό. Οι μοναδικοί μόνιμοι κάτοικοί του είναι οι γλάροι, με το νησάκι να απαντά στο ίδιο όνομα.

Ο λόγος για το νησί Γλάρος, λοιπόν, στην περιοχή του Μαραθιά Λακωνίας, έναν τόπο που από ψηλά και αναπάντεχα μοιάζει απίστευτα με την Κύπρο.

Αυτό το κατά τα άλλα άγνωστο στο ευρύ κοινό νησάκι βρίσκεται στην περιοχή της Ελίκας, στον κεντρικό οδικό άξονα Μολάων- Νεαπόλεως, αρκετά κοντά σε δημοφιλή και αγαπητά μέρη της Λακωνίας, όπως είναι η Ελαφόνησος.

Μόλις 500 μέτρα το χωρίζουν από την όμορφη παραλία του Μαραθιά που αποτελεί πανέμορφο θερινό προορισμό λόγω της χρυσής άμμου και την μεγάλης έκτασής της, στο δυτικό τμήμα του νομού.

Αν επισκεφθείτε την περιοχή, μην παραλείψετε να ρίξετε μια ματιά από την παραλία στην «Κύπρο» της Λακωνίας, το όμορφο και μοναχικό αυτό νησάκι. Απολαύστε τα υπέροχα πλάνα που εξασφάλισε ο youtuber haanity!