«Η Ελλάδα έχει όλα όσα θέλουν οι ταξιδιώτες – Ο πιο ελκυστικός προορισμός στη Μεσόγειο για το καλοκαίρι»

Τι αναφέρει η έρευνα που υλοποίησε η εταιρία Mindhaus - Ποιες είναι οι ταξιδιωτικές τάσεις λόγω κορονοϊού


ΤΑΞΙΔΙ
16:48
27/05/2020
«Η Ελλάδα έχει όλα όσα θέλουν οι ταξιδιώτες - Ο πιο ελκυστικός προορισμός στη Μεσόγειο για το καλοκαίρι»
3
loading

Σύμφωνα με έρευνα η Ελλάδα έχει όλα όσα θέλουν οι ταξιδιώτες και κατατάσσεται στον πιο ελκυστικό προορισμό της Μεσογείου.

Συγκεκριμένα η έρευνα που υλοποίησε η εταιρία Mindhaus, μέλος της V+O Greece, σε συνεργασία με το Pollfish (ερευνητική πλατφόρμα), προκειμένου να διερευνηθούν πως επηρεάζονται και διαμορφώνονται οι ταξιδιωτικές τάσεις φέτος λόγω του κορονοϊού, σημειώνει μεταξύ άλλων: «Η Ελλάδα κατέχει τα βασικά εκείνα στοιχεία στο μυαλό των ταξιδιωτών που την καθιστούν τον πιο ελκυστικό προορισμό της Μεσογείου για το επόμενο τρίμηνο».

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ - ΜΠΕ σε δείγμα 2.750 ερωτώμενων σε ορισμένες από τις πλέον σημαντικές αγορές του Ελληνικού τουρισμού, τις ΗΠΑ, τη Μεγάλη Βρετανία, την Γερμανία, την Γαλλία και την Ιταλία, διερευνήθηκαν οι συμπεριφορές και οι προθέσεις τους σε ό,τι αφορά στα διεθνή ταξίδια αναψυχής.

«Παρόλο που η κατάσταση για το επόμενο τρίμηνο φαίνεται γενικά δυσμενής, βλέπουμε ότι 2 στους 3 ταξιδιώτες να θέλουν πραγματικά να ξεκινήσουν τα ταξίδια αναψυχής στο εξωτερικό μόλις αρθούν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί και δεν θα περιμένουν την ανακάλυψη εμβολίου για να το κάνουν. Αντιλαμβανόμαστε επίσης ότι εκτός από την ασφάλεια, αναζητούν εμπειρίες χαλάρωσης, ξεγνοιασιάς και διασκέδασης ακόμα περισσότερο από πριν», δήλωσε ο Θεόφιλος Κυρατσούλης, γενικός διευθυντής της Mindhaus.

Σχεδόν το 38% θέλει να ταξιδέψει

Συγκεκριμένα το 37,9% των ερωτώμενων δήλωσε ότι είναι διατιθέμενοι να ταξιδέψουν ξανά μόλις αρθούν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί και θα ενημερώνονται συνεχώς για την υγειονομική κατάσταση όσο σχεδιάζουν το ταξίδι τους.

Ένα πρόσθετο και πολλά υποσχόμενο 28,1% δήλωσε ότι με την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών, θα προγραμματίσουν εκείνο το ταξίδι αναψυχής που ονειρευόντουσαν όλο αυτόν τον καιρό.

Παρόλο που όλοι οι ερωτώμενοι της έρευνας προσδιόρισαν την ανακάλυψη εμβολίου ως τον πρώτο παράγοντα για να ξεκινήσουν τα διεθνή ταξίδια, το παραπάνω 66% των ερωτώμενων δήλωσε ότι θεωρεί εξίσου σημαντικά τα σαφή υγειονομικά πρωτόκολλα κατά τη διάρκεια των μετακινήσεων (11,8% των απαντήσεων), τους προορισμούς που διαχειρίστηκαν αποτελεσματικά την κρίση του Covid-19 (11,7% των απαντήσεων), καθώς και την πραγματοποίηση τεστ ανίχνευσης Covid-19 πριν από την πτήση.

Η ομάδα αυτή επίσης, θεωρεί φέτος την Ασφάλεια, την Χαλάρωση, την Ξεγνοιασιά και την Διασκέδαση περισσότερο σημαντικές σε σχέση με τις περυσινές διακοπές τους, ακόμα και από το Προσιτό Κόστος. Πρόσθετα, αξιολογούν περισσότερο από πέρυσι, το αίσθημα Ανακάλυψης (Γαλλία) και Περιπέτειας (ΗΠΑ) για το επόμενο διεθνές τους ταξίδι.

Σύμφωνα με την έρευνα και για την ίδια ομάδα ταξιδιωτών, η Γαλλία (55%), η Μεγάλη Βρετανία (55%) και η Γερμανία (62%) είναι περισσότερο έτοιμες να ξεκινήσουν τα διεθνή ταξίδια, καθώς τα ανάλογα ποσοστά των ερωτώμενων δήλωσαν ότι προτίθεται να ταξιδέψουν στο εξωτερικό εντός του 2020.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar ! ! ! ! GREECE ! ! ! !

  Είναι το μαργαριτάρι της Μεσογείου.

 2. avatar Μεγα γαρ το της θαλασσης κρατος

  Όρη ,πεδιάδες ,ποταμοί ,λίμνες ,λιμνοθάλασσες ,πελάγη ,κόλποι ,ακρωτήρια ,χερσόνησοι ,πορθμοί ,διώρυγα ,νησιά , κλίμα ορεινό ηπειρωτικό μεσογειακό , φυτά , ζώα , προιόντα γεωργικά κτηνοτροφικά δασικά αλιευτικά , βιομηχανία , ορυκτά ,ηφαίστεια ,θερμές πηγές ,συγκοινωνία , ιστορία , για όλα αυτά από χρόνο σε χρόνο υπάρχει αύξηση της τουριστικής κίνησης.

 3. avatar Panos panos

  Και γιατί βάζετε φωτογραφίες και αφαιρείται τους σταυρούς.
  Αυτή είναι η ομορφιά κ σε όποιον δεν αρέσει ας μην μας επιλέξει....

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει