Προετοιμασία για την συμμετοχή της στις τουριστικές εκθέσεις του 2014, πραγματοποιεί η Ζάκυνθος καθώς, το επόμενο διάστημα, αντιπροσωπεία από το νησί θα πάρει μέρος στην έκθεση που θα γίνει στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας και στη Βιέννη, την πρωτεύουσα της Αυστρίας.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε στις 27 Δεκεμβρίου αποφασίστηκε η διάθεση πιστώσεων για τη συμμετοχή του νησιού στις 2 εκθέσεις και το συνολικό ποσό είναι 7.000 ευρώ.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο δήμαρχος Ζακύνθου Στέλιος Μποζίκης, στην έκθεση της Ουτρέχτης θα πάρει μέρος ο πρόεδρος των ξενοδόχων Πλάνου Θεόδωρος Κολπονδίνος και ο αντιδήμαρχος Διονύσης Κυβετός. Στην έκθεση της Βιέννης θα λάβουν μέρος δύο άτομα από τον επιχειρηματικό χώρο, οι ξενοδόχοι Θεόδωρος Κολπονδίνος και Τάκης Μαμφρέδας.

Στην έκθεση της Ουτρέχτης θα γίνει παρουσίαση με πολιτιστικές δράσεις και θα κληρωθούν εισιτήρια και δωρεάν διαμονή σε ξενοδοχείο του Λαγανά.

Σε δηλώσεις στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συλλόγου ξενοδόχων Πλάνου, Θ. Κολπονδίνος, όσον αφορά στις δύο τουριστικές εκθέσεις που θα συμμετάσχει η Ζάκυνθος ανέφερε: «Η έκθεση στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας στις 14 Ιανουαρίου, είναι πολύ σημαντική έκθεση διότι το 2014 στην Ζάκυνθο θα δραστηριοποιηθεί καινούργιος tour operator από την συγκεκριμένη χώρα. Θα γίνει προβολή της Ζακύνθου, όπου θα παρουσιαστεί το νησί αλλά και ο πολιτισμός του. Όσον αφορά στην έκθεση της Βιέννης, μπορεί να είναι μικρότερη έκθεση σε σχέση με αυτή την Ουτρέχτης αλλά η Αυστριακή αγορά είναι πολύ σημαντική για την Ζάκυνθο, καθώς πέρυσι είχαμε αύξηση στις αφίξεις αυστριακών τουριστών 12%». Ακόμα ο κ. Κολποδίνος, αναφερόμενος στα μηνύματα που έχει εισπράξει για το 2014, τόνισε:

«Τα μηνύματα είναι θετικά και αισιόδοξα και αυτό οφείλεται, όπως και το 2013, στην πολιτική και κοινωνική σταθερότητα της χώρας, τους 20 τελευταίους μήνες. Ο συνδυασμός της μείωσης τιμών των καταλυμάτων που πραγματοποίησαν οι επιχειρηματίες του κλάδου, έχουν φέρει την Ελλάδα και την Ζάκυνθο, σε ανταγωνιστικότερη και πλεονεκτικότερη θέση από τους ανταγωνιστές».

Ακολούθως ο κ. Κολποδίνος, αναφέρθηκε σε μια έρευνα που έγινε της προηγούμενες μέρες στην Βρετανία και δήλωσε: «Σε πρόσφατη έρευνα που έγινε πριν λίγο καιρό στην Αγγλία, η Ελλάδα είναι τέταρτος δημοφιλέστερος τουριστικός προορισμός για την Βρετανική αγορά, γεγονός πολύ σημαντικό για την χώρα μας. Οι δείκτες της Βρετανικής οικονομίας έχουν αυξηθεί και ο Βρετανός τουρίστας έχει αλλάξει αναζητώντας πλέον ποιοτικότερους προορισμούς».

Τελειώνοντας, ο πρόεδρος του Συλλόγου ξενοδόχων Πλάνου, Θ. Κολπονδίνος, επεσήμανε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ: «Αυτό που θα πρέπει να προσέξουμε σαν χώρα είναι η πολιτική και κοινωνική μας σταθερότητα, ώστε να μην ξαναχάσουμε την εμπιστοσύνη των ξένων τουριστών.

Σε τοπικό επίπεδο, η διαφοροποίηση, η ποιότητα και η αυθεντικότητα με συνεχή, πάντα, βελτίωση των παροχών υπηρεσιών είναι το κλειδί της επιτυχίας.

Διατηρώντας σε ανταγωνιστικό επίπεδο στην σχέση τιμής – ποιότητας αλλά και αναδεικνύοντας εναλλακτικές μορφές τουρισμού, δημιουργώντας πακέτα διακοπών – εμπειριών, για να εκμεταλλευτούμε τις ευνοϊκές συγκυρίες που διαγράφονται για τον τουρισμό στην Ζάκυνθο και στην Ελλάδα».