Κλείνει αύριο εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού το αεροδρόμιο της Ρώμης Τσιαμπίνο, που εξυπηρετεί κυρίως αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους.

Το αεροδρόμιο του του Φιουμιτσίνο, το οποίο εξυπηρετεί κυρίως διεθνείς πτήσεις, θα περιορίσει την δραστηριότητά του από την Τρίτη 17 Μαρτίου, ανακοίνωσε σήμερα η διαχειρίστρια εταιρεία του.

Στη Γαλλία, η εταιρεία ADP, η οποία διαχειρίζεται τα αεροδρόμια Ορλί και Ρουασί-Σαρλ-ντε-Γκολ στο Παρίσι, ανακοίνωσε ότι πιθανόν να κλείσει έναν από τους τρεις τερματικούς του Ρουασί για να μειώσει το κόστος. Ο κορονοϊός έχει οδηγήσει σε πτώση τις αεροπορικές μετακινήσεις εξαιτίας όπως μετέδωσε σήμερα ο γαλλικός ραδιοφωνικός σταθμός Europe 1.

H Νορβηγία εξετάζει αν θα κλείσει αρκετά αεροδρόμιά της στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό του ιού, ανακοίνωσε σήμερα η διαχειρίστρια εταιρεία Avinor μέσω του δημόσιου σταθμού NRK όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο το Reuters και το AFP.

Στο αεροδρόμιο του Όσλο, το μεγαλύτερο της χώρας, θα κλείσει ένας από τους διαδρόμους προσγείωσης-απογείωσης, είπε ο επικεφαλής της Avinor Νταγκ Φαλκ-Πέτερσεν.