Νέες πιο ευέλικτες επιλογές επανέκδοσης εισιτηρίων προσφέρει από σήμερα ο Όμιλος Lufthansa, λόγω του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, στις εταιρείες του Ομίλου, Lufthansa, SWISS, Austrian Airlines, Brussels Airlines και Air Dolomiti, η νέα διευρυμένη πολιτική απαλλαγής από χρέωση επανέκδοσης θα εφαρμοστεί τόσο σε υπάρχουσες όσο και σε μελλοντικές εκδόσεις εισιτηρίων σε όλο τον κόσμο.

Επιλογές επανέκδοσης για μελλοντικές κρατήσεις: Με άμεση ισχύ και έως τις 31 Μαρτίου 2020, οι αεροπορικές εταιρείες του Ομίλου θα άρουν τις χρεώσεις επανέκδοσης για όλες τις πτήσεις που θα εκδοθούν σε όλο τον κόσμο και θα προσφέρουν μια επανέκδοση δωρεάν, ανεξάρτητα από την κατάσταση της πτήσης που εκδόθηκε αρχικά. Οι επιβάτες μπορούν στο μέλλον να επανεκδίδουν τα εισιτήρια με νέα ημερομηνία έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2020, χωρίς κάποια χρέωση.

Δυνατότητα επανέκδοσης για υπάρχουσες κρατήσεις: Η νέα πολιτική για υπάρχουσες κρατήσεις θα εφαρμοστεί παγκόσμια για όλα τα εισιτήρια που έχουν αγοραστεί πριν τις 5 Μαρτίου και με ημερομηνία ταξιδιού έως και τις 30 Απριλίου 2020. Οι επιβάτες μπορούν να επανεκδίδουν τα εισιτήριά τους με νέα ημερομηνία έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2020 χωρίς καμία χρέωση, ανεξάρτητα από την κατάσταση της πτήσης που εκδόθηκε αρχικά.

Ισχύουσα οδηγία και για τις δυο πολιτικές: Τα αεροδρόμια αναχώρησης και προορισμού πρέπει να είναι ίδια. Αν ο αρχικός ναύλος δεν είναι πλέον διαθέσιμος, θα πρέπει να πληρωθεί η διαφορά και η επανέκδοση πρέπει να γίνει πριν από την αρχική ημερομηνία ταξιδιού.

«Με τη νέα αυτή πολιτική, οι αεροπορικές εταιρείες του Ομίλου Lufthansa θέλουν να ανταποκριθούν στην επιθυμία πολλών επιβατών για πιο ευέλικτες επιλογές κρατήσεων και επανέκδοσης, κάτω από τις εξαιρετικές περιστάσεις που έχουν δημιουργηθεί από την εξάπλωση του κορονoϊού σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Ομίλου.

Η Lufthansa ακυρώνει το 50% των πτήσεων λόγω του κοροναϊού

Η Lufthansa μειώνει το πρόγραμμα πτήσεων λόγω της πτώσης της ζήτησης. Τις επόμενες εβδομάδες, οι πτήσεις αναμένεται να μειωθούν έως και 50%, ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία. Η απόφαση αυτή αποσκοπεί στον περιορισμό των οικονομικών ζημιών.

Η εταιρεία κάνει λόγο για δραστική πτώση των κρατήσεων και πολλές ακυρώσεις πτήσεων. Όλες οι περιοχές – στόχοι επηρεάζονται.

Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης διαθέτει έναν στόλο περίπου 780 αεροσκαφών, τα οποία εκτελούσαν πέρυσι κατά μέσο όρο 3.226 πτήσεις την ημέρα. Οι περισσότερες ακυρώσεις χθες, Πέμπτη, αφορούσαν εσωτερικές πτήσεις και πτήσεις προς την Ιταλία. Το προσωπικό κλήθηκε να προσφέρει εθελοντικά μερική εργασία ή να λάβει άδεια άνευ αποδοχών. Επίσης, εξετάζεται η δυνατότητα εργασίας με μειωμένο ωράριο για χιλιάδες εργαζομένους στη Γερμανία και την Αυστρία.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση με ταξιδιωτική οδηγία του υπουργείου Εξωτερικών αποτρέπει τους Γερμανούς πολίτες να ταξιδέψουν στις περιοχές της βόρειας Ιταλίας όπως είναι επί του παρόντος το Μπολτσάνο-Άλτο Άντιτζε / Νότιο Τιρόλο, η Εμίλια Ρομάνια, η Λομβαρδία και η πόλη Βο της περιφέρειας Βένετο (πλησίον της Πάδοβας) λόγω της εξάπλωσης του κορονoϊού.

Το Μπολτσάνο-Άλτο Άντιτζε / Νότιο Τιρόλο διαμαρτυρήθηκε πάντως για την ταξινόμησή του ως περιοχή κινδύνου.

Αλλαγή εισιτηρίων χωρίς κόστος επανέκδοσης από τη Sky Express λόγω κορονoϊού

Τη δυνατότητα αλλαγής εισιτηρίων χωρίς κόστος επανέκδοσης (rebooking fee) δίνει στους επιβάτες της η αεροπορική εταιρεία Sky Express λόγω των εξελίξεων στο χώρο της δημόσιας υγείας (κοροναϊός), σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή της.

Το μέτρο αυτό αφορά κατόχους εισιτηρίων με ημερομηνία έκδοσης εισιτηρίου έως και 27 Φεβρουαρίου 2020 και ημερομηνία ταξιδιού έως και 31 Μαρτίου 2020. Η ημερομηνία για τη νέα αναχώρηση μπορεί να είναι οποιαδήποτε έως και 31 Οκτωβρίου 2020. Σε περίπτωση που προκύπτει διαφορά ναύλου, αυτή θα εισπράττεται κανονικά.

Επιπλέον, για τα εισιτήρια που εκδίδονται από σήμερα και μέχρι τις 31 Μαρτίου η εταιρεία δίνει στους πελάτες της δυνατότητα αλλαγής με την υπηρεσία Feel Free, με κόστος 3 ευρώ.

H υπηρεσία Feel Free προσφέρεται μόνο σε περίπτωση που η κράτηση γίνει μέσω του www.skyexpress.gr ή μέσω του τηλεφωνικού κέντρου και μόνο κατά τη διάρκεια της κράτησης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υπηρεσία Feel Free καθώς και για τις αλλαγές εισιτηρίων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το τηλεφωνικό κέντρο της Sky Εxpress στα τηλέφωνα 801 11 28 288, 215215 6510, ή να επισκέπτονται το www.skyexpress.gr.

Η KLM ανακοίνωσε ακυρώσεις δρομολογίων προς την Ιταλία

Η Austrian Airlines, θυγατρική εταιρεία της Lufthansa , αποφάσισε να μειώσει το ωράριο εργασίας σε περίπου 7.000 εργαζόμενούς της εξαιτίας της πτώσης της δραστηριότητάς της, που οφείλεται στην εξάπλωση του κορονοϊού, μεταδίδει στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα Kronen Zeitung.

Η ιστοσελίδα αναφέρει στο ίδιο άρθρο της πως περαιτέρω λεπτομέρειες για το σχέδιο της αεροπορικής εταιρείας αναμένεται να ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνω.

Σήμερα εξάλλου, η ολλανδική αεροπορική εταιρεία KLM ανακοίνωσε πως από την ερχόμενη εβδομάδα ακυρώνει αρκετές από τις πτήσεις προς την Ιταλία, λόγω της εξάπλωσης του covid-19 στη μεσογειακή χώρα.

Ο ολλανδικός βραχίονας του ομίλου με την Air France, θα καταργήσει δύο ημερήσιες πτήσεις προς το Μιλάνο και τη Ρώμη, μία πτήση προς Μπολόνια και μία ημερήσια προς τη Βενετία για το διάστημα 7-15 Μαρτίου, τουλάχιστον.

Αλλά και η Σλοβακία ανακοίνωσε πως θα απαγορεύσει τις πτήσεις προς την Ιταλία, έπειτα από την ανακοίνωση του πρώτου καταγραφέντος κρούσματος του νέου κορονοϊού και στη κεντροευρωπαϊκή χώρα, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Πέτερ Πελεγκρίνι.

Ο Πελεκγρίνι ανακοίνωσε επίσης πως η Σλοβακία θα απαγορεύσει τις σχολικές εκδρομές στο εξωτερικό, αλλά και τις επισκέψεις συγγενών κι οικείων στα νοσοκομεία, στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού.