Τρεις υπέροχοι προορισμοί «φωλιασμένοι» στην εκπληκτική φύση της Πελοποννήσου αναδεικνύονται σε ιδανικές επιλογές εξορμήσεις στη φύση.

Πανέμορφα χωριά σε Αχαΐα και Αρκαδία μαγνητίζουν τον επισκέπτη με την τοπική αρχιτεκτονική και τις γραφικές εικόνες, κάνοντάς τον να ξεχάσει για λίγο το άγχος και τους ρυθμούς της καθημερινότητας.

Κρεμαστή

Το όνομά του οφείλεται και στη γεωγραφική του θέση, καθώς το χωριό μοιάζει να αιωρείται ανάμεσα στα βουνά που το περιβάλλουν. Το γραφικό χωριό της Κρεμαστής, λοιπόν, χτισμένο σε υψόμετρο 860 μέτρων στον Πάρνωνα εντυπωσιάζει τον επισκέπτη με τα παραδοσιακά σπίτια, αλλά και το πλούσιο φυσικό κάλλος ολόγυρά του με το πανέμορφο δάσος από έλατα να του χαρίζει την μεγάλη «αγκαλιά» του.

Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Κρεμαστής είναι η ύπαρξη σπιτιών-οχυρών, χωρίς ανοίγματα στο ισόγειο και με πολεμίστρες και αμπάρες, όπως η λεγόμενη Καζάρμα, ένα από τα παλαιότερα σπίτια του χωριού. Το χωριό αποτελεί ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να ξεφύγουν από τους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας και να απολαύσουν την απόλυτη ηρεμία που τους προσφέρει.

Ζαρούχλα

Πνιγμένη στο πράσινο, κρυμμένη μέσα σε καστανιές και έλατα, η Ζαρούχλα είναι μια από τις πολύ όμορφες περιοχές της ορεινής Πελοποννήσου. Το χωριό είναι χτισμένο σε υψόμετρο που ξεπερνά τα χίλια μέτρα, στις νοτιοανατολικές πλαγιές των Αροανίων, κοντά στα όρια με τον νομό Κορινθίας, και αποτελεί έναν από τους πιο ορεινούς οικισμούς της Αχαΐας.

Στα βασικά χαρακτηριστικά του τα πέτρινα σπίτια του οικισμού δείγμα της αρχιτεκτονικής της περιοχής, καθώς και τα εντυπωσιακά πυργόσπιτα. Με αφετηρία την όμορφη Ζαρούχλα, ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να εξερευνήσει και να απολαύσει την ευρύτερη περιοχή. Μην παραλείψετε μια επίσκεψη στη λίμνη Τσιβλού αλλά και το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων.

Δημητσάνα

Συνώνυμη με την Ορεινή Αρκαδία, η Δημητσάνα είναι η πιο κοσμοπολίτισσα και δημοφιλής απ’ όλα τα χωριά της Αρκαδίας. Διατηρώντας ακόμα ανέπαφο το γραφικό της χαρακτήρα, παρόλη την τουριστική ανάπτυξη που γνωρίζει, χαρίζει στους επισκέπτες της πανέμορφες εικόνες.

«Σκαρφαλωμένη» στην καρδιά του Μαινάλου και με τον κάμπο της Μεγαλόπολης να απλώνεται στα πόδια της, η ένδοξη ιστορία της χάνεται στα βάθη του χρόνου, με αναφορές να γίνονται ήδη από τα ομηρικά έτη.