Σε πρόσφατο άρθρο που δημοσίευσε η Daily Mail εικόνες απίστευτου φυσικού κάλλους παρελαύνουν μπροστά από τα μάτια των αναγνωστών της, καθώς την τιμητική τους έχουν πανέμορφες λίμνες ανά τον κόσμο.

Από την σαν ψεύτικη ροζ λίμνη στην Αυστραλία μέχρι την πιο γραφική γωνιά του Καναδά, ο συντάκτης συγκέντρωσε τις πιο ονειρικές λίμνες παγκοσμίως σε ένα υπέροχο αφιέρωμα. Από αυτές δεν θα μπορούσαν να λείπουν και δύο ελληνικές, οι οποίες δεν είναι άλλες από την Μικρή και τη Μεγάλη Πρέσπα.

Σύμφωνα με το άρθρο οι Πρέσπες, στα βορειοδυτικά σύνορα της Ελλάδας, αποτελούν έναν μαγικό κόσμο ασύγκριτου φυσικού κάλλους, ένας τόπος μοναδικός που προσφέρει στους επισκέπτες του μια ξεχωριστή εμπειρία.

Στο αφιέρωμα ο υδροβιότοπος των Πρεσπών παρουσιάζεται ως η «Μέκκα» για τους φυσιολάτρες και τους παρατηρητές πουλιών, καθώς εδώ κανείς μπορεί να παρατηρήσει ερωδιούς και κορμοράνους, καθώς και τον μεγάλο πελεκάνο της Δαλματίας.

Αναφορά στο άρθρο γίνεται και στο μικρό νησάκι του Αγίου Αχιλλείου, το οποίο εντοπίζεται μέσα στη Μικρή Πρέσπα, όπου φιλοξενούνται τα ερείπια εκκλησίας του 10ου αιώνα, καθώς και ένα εγκαταλελειμμένο χωριό.

Τέλος, ο αρθρογράφος συστήνει σε όσους επιλέξουν τη Μεγάλη Πρέσπα για την επόμενο απόδρασή τους να μπουν σε μία παραδοσιακή πλάβα (βάρκα) και να κάνουν μια βόλτα στη λίμνη, απ’ όπου θα έχουν την δυνατότητα να θαυμάσουν σε όλο του το μεγαλείο το υπέροχο φυσικό τοπίο ολόγυρά τους.

Δείτε ολόκληρη τη λίστα της Daily Mail με τις ομορφότερες λίμνες στον κόσμο:

  1. Winnipesaukee, New Hampshire, ΗΠΑ
  2. Nahuel Huapi, Αργεντινή
  3. Sainte Croix, Προβηγκία, Γαλλία
  4. Ruhondo, Ρουάντα
  5. Inari, Φινλανδία
  6. Bohinj, Σλοβενία
  7. Hillier, Αυστραλία
  8. Maligne, Καναδάς
  9. Sun Moon, Ταϊβάν
  10. Orta, Ιταλία
  11. Breitlingsee, Γερμανία
  12. Μικρή και Μεγάλη Πρέσπα
  13. Lagoa Azul, Αζόρες