Το καλοκαίρι δεν τελειώνει με το τέλος του Αυγούστου, κάτι που μας υπενθυμίζει και η νέα λίστα του διεθνούς φήμης ταξιδιωτικού περιοδικού Conde Nast Traveller, προτρέποντας το κοινό του να επισκεφθεί δύο ελληνικά νησιά τον μήνα Σεπτέμβριο.

Η λίστα με τους 25 κορυφαίους προορισμούς ανά τον κόσμο για διακοπές τον πρώτο μήνα του φθινοπώρου συμπεριλαμβάνει δημοφιλείς προορισμούς όπως οι Νέα Υόρκη, Μιλάνο, Ίμπιζα, Σικελία, Γαλλική Πολυνησία, Ζανζιβάρη, Λισσαβόνα κ.α.

Τα δύο ελληνικά νησιά που φιγουράρουν ανάμεσα σε αυτούς δεν είναι άλλα από την αρχοντική Κέρκυρα και τη ρομαντική Σαντορίνη, οι οποίες βρέθηκαν στην 20η και 23η θέση, αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τον συντάκτη του άρθρου ο πρώτος μήνας του φθινοπώρου (μαζί με τον Απρίλιο και το Μάιο), είναι η καλύτερη εποχή του χρόνου για να επισκεφτεί κάποιος τα δημοφιλή, ελληνικά νησιά.

Οι θερμοκρασίες είναι, ακόμα, αρκετά υψηλές, τα νερά του Ιονίου και του Αιγαίου είναι πιο ζεστά και ο κόσμος έχει «σπάσει» αρκετά, έτσι ώστε να μπορούν οι επισκέπτες να απολαμβάνουν τα δύο αυτά νησιά σε όλο τους το μεγαλείο μακριά από την βαβούρα της πολυκοσμίας.

Δείτε ολοκληρωμένη τη λίστα του Conde Nast Traveller:

  1. Galway, Ιρλανδία
  2. Hermans, Νότια Αφρική
  3. Γιούτα, ΗΠΑ
  4. Κωνσταντινούπολη, Τουρκία
  5. Loire Valley, Γαλλία
  6. Ζανζιβάρη, Τανζανία
  7. Μπουένος Άιρες, Αργεντινή
  8. Σαν Φρανσίσκο, ΗΠΑ
  9. Γαλλική Πολυνησία
  10. Αλβανία
  11. Μεξικό
  12. Ιαπωνία
  13. Περού
  14. Λισσαβόνα, Πορτογαλία
  15. Μαρόκο
  16. Ίμπιζα & Φορμεντέρα, Ισπανία
  17. Νέα Υόρκη, ΗΠΑ,
  18. Σικελία, Ιταλία
  19. Μιλάνο, Ιταλία
  20. Κέρκυρα
  21. Coatswolds, Ηνωμένο Βασίλειο
  22. Ζιμπάμπουε
  23. Σαντορίνη
  24. Βουδαπέστη, Ουγγαρία
  25. Βαρκελώνη, Ισπανία