Για ακόμη μία χρονιά η διεθνούς φήμης εταιρεία συμβούλων επιχειρηματιών Mercer ανακοίνωσε την καθιερωμένη λίστα με τις δέκα κορυφαίες πόλεις του κόσμου που διακρίνονται ως εκείνες με την καλύτερη ποιότητα ζωής για να επιλέξει κάποιος.

Για την ανάδειξη των τελικών αποτελεσμάτων λήφθηκαν υπόψη 39 διαφορετικά κριτήρια ανάμεσα στα οποία το οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό περιβάλλον, ενώ σε αυτά προστίθεται και μια σειρά άλλων παραγόντων όπως προσωπική ασφάλεια και υγεία, δυνατότητες για μόρφωση, συγκοινωνιακά μέσα καθώς και παροχές σε δημόσιες υπηρεσίες.

Στην κορυφή της λίστας, για δέκατη συνεχόμενη χρονιά σκαρφάλωσε η Βιέννη. Η πρωτεύουσα της Αυστρίας κατάφερε να διακριθεί ανάμεσα σε 231 μητροπόλεις του κόσμου, λόγω της σταθερής πολιτικής και κοινωνικής κατάστασης, της πολύ καλής ιατρικής περίθαλψης, της πλούσιας και πολύπλευρης προσφοράς στον πολιτισμό καθώς και τις δυνατότητες για μόρφωση, τα συγκοινωνιακά μέσα και τις παροχές σε δημόσιες υπηρεσίες.

Στη δεύτερη συναντάται η Ζυρίχη, ενώ η τρίτη μοιράζεται μεταξύ του Βανκούβερ, του Μόναχου και του Όκλαντ στη Νέα Ζηλανδία. Η πρώτη δεκάδα της λίστας συμπληρώνεται από το Ντίσελντρορφ και τη Φρανκφούρτη, την Κοπεγχάγη, τη Γενεύη και τη Βασιλεία.  Η Αθήνα κατάφερε να διακριθεί στην 89η θέση, ενώ την τελευταία κατέλαβε η Βαγδάτη.