Μία από τις πιο φημισμένες πόλεις του Μαρόκο, το Μαρακές, χαρακτηρίστηκε ως η πρώτη Αφρικανική Πρωτεύουσα Πολιτισμού για το 2020. Η διάκριση αυτή αποδόθηκε στην «Κόκκινη Πόλη», όπως το αποκαλούν πολλοί, λόγω της αρχιτεκτονικής, πολιτιστικής και καλλιτεχνικής κληρονομιάς του.

Μην ξεχνάτε ότι στο Μαρακές βρίσκονται, ήδη, δύο μνημεία που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα της UNESCO με τα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Αυτά δεν είναι άλλα από την Μεντίνα, τη λαβυρινθώδη Παλιά Πόλη του  Μαρακές, και η περίφημη πλατεία Djemaa El Fna.

Το Μαρακές αποτελεί ανερχόμενο τουριστικό προορισμό, καθώς η κυβέρνηση  έχει κάνει πολλά βήματα για την βελτίωση των υποδομών σε όλη τη χώρα. Κάτι που φαίνεται και στα νούμερα αν αναλογιστεί κανείς ότι ο αριθμός των τουριστών αυξήθηκε κατά 17% από το 2017 έως το 2018, την ώρα που το Μαρόκο, γενικότερα, αποτελεί ολοένα και δημοφιλέστερο προορισμό για του Αμερικανούς τουρίστες.

Το άνοιγμα του Μουσείου Yves Saint Laurent το 2017, αφιερωμένο στον διάσημο Γάλλο σχεδιαστή μόδας, που αποκαλούσε το Μαρακές για αρκετά χρόνια ως σπίτι του, εδραίωσε την πόλη ως πυρήνα για τις τέχνες και το design.

Ενώ η ανακοίνωση του πολυτελούς οίκου Dior για την διεξαγωγή του σόου της resort collection τον προσεχή Απρίλη σε αυτό, ενισχύει ακόμη περισσότερο τη φήμη της πόλης.