Έξι λόγοι που το ταξίδι σας κάνει καλύτερους φίλους

Συμβουλές για όσους θέλουν να βελτιώσουν τις σχέσεις με την παρέα τους


ΤΑΞΙΔΙTIPS
19:28
10/03/2019
Έξι λόγοι που το ταξίδι σας κάνει καλύτερους φίλους
2
loading

Αν αναζητάτε τρόπους να γίνετε καλύτεροι φίλοι για τους φίλους σας, το ταξίδι θα σας δώσει τις λύσεις που αναζητάτε. Οι εμπειρίες που προσφέρει στους ταξιδιώτες δεν γεμίζουν μόνο το σεντούκι των αναμνήσεών τους, αλλά τους κάνει και καλύτερους ανθρώπους.

Δείτε, λοιπόν, ποια είναι τα προτερήματα με τα οποία θα σας εφοδιάσει το ταξίδι, τα οποία θα μείνουν για πάντα στις «προθήκες» των πλεονεκτημάτων σας.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε καλύτερα

Τα ταξίδια βελτιώνουν τις δυνατότητες επικοινωνίας με τους γύρω σας, γιατί μαθαίνετε να δίνετε χρόνο στο συνομιλητή σας και δίνετε προσοχή σε ό,τι σας λέει, καθώς σας αφορά μέγιστα το τι θα σας πει αναφορικά με τις πληροφορίες που έχετε ζητήσει. Μαθαίνετε, λοιπόν, να γίνεστε καλύτεροι ακροατές, και ένας φίλος που είναι καλός ακροατής είναι και καλός φίλος.

Αποδέχεστε πιο εύκολα την διαφορετικότητα

Ερχόμενοι σε επαφή με κόσμο διαφορετικών εθνικοτήτων, θρησκευμάτων αλλά και διαφορετικής φιλοσοφίας ζωής, εξοικειώνεστε με την διαφορετικότητα και μαθαίνετε πώς να σέβεστε τις επιλογές των άλλων. Κάτι που σας βοηθάει να αποδεχτείτε τις διαφορετικές συνήθειες των φίλων σας π.χ. το γεγονός ότι δεν τους αρέσει το κρέας ή ότι έχετε διαφορετικές απόψεις σε συγκεκριμένους τομείς.

Γίνεστε πιο υπομονετικοί

Το ταξίδι γενικότερα διδάσκει πώς να είστε περισσότερο υπομονετικοί, και ένας φίλος με υπομονή σίγουρα είναι από τους καλύτερους. Θα αρχίσετε, λοιπόν, να είστε πιο διαλλακτικοί και υπομονετικοί με τους φίλους που δεν τα πηγαίνουν και τόσο καλά με την ώρα και τα ραντεβού τους, με εκείνους που δεν ξέρουν τι να διαλέξουν αλλά και με όσους παίρνουν αποφάσεις που δεν σας βρίσκουν σύμφωνους για το καλό τους.

Μαθαίνετε να είστε ειλικρινείς και αυθεντικοί

Οι φιλίες δεν χωράνε υποκρισίες και ψέματα. Αντιθέτως ευδοκιμούν καλύτερα όταν βασίζονται στην ειλικρίνεια και την αυθεντικότητα. Ταξιδεύοντας ανά τον κόσμο, λοιπόν, θα ανακαλύψετε ότι αυτά τα δύο χαρακτηριστικά είναι εκείνα που θα κάνουν τόσο την ζωή σας όσο και τις φιλίες σας απολαυστικότερες και ευκολότερες.

Δεν χρειάζεται να προσπαθείτε να γίνετε κάποιοι άλλοι για να αρέσετε. Αρκεί να είστε ο εαυτός σας και οι φίλοι σας θα το εκτιμήσουν περισσότερο. Γι’ αυτό να είστε σίγουροι.

Αποκτάτε γενναιοδωρία

Έχοντας βοηθηθεί από άλλους χωρίς ανταλλάγματα κατά την διάρκεια των ταξιδιών σας, αλλάζετε λίγο την φιλοσοφία ζωής σας και θέλετε να προσφέρετε κι εσείς στους γύρω σας χωρίς να περιμένετε το ο,τιδήποτε. Ποιος φίλος, λοιπόν, καλύτερος από αυτόν που προσφέρει την φιλία, την αγάπη του και ό,τι άλλο δύναται ανιδιοτελώς;

Τους αφιερώνετε περισσότερο χρόνο

Όταν βρίσκεστε σε κάποιο ταξίδι «ρουφάτε» την κάθε στιγμή έτσι όπως σας προσφέρεται. Προσπαθείτε να εκμεταλλευτείτε στο μέγιστο το χρόνο διαμονής σας στον προορισμό  της επιλογής σας, βιώνοντας όσες περισσότερες εμπειρίες μπορείτε. Επειδή τίποτα δεν είναι δεδομένο σε αυτήν την ζωή, το ίδιο αξίζει να κάνετε και με τους φίλους σας. Αφιερώστε τους λίγο χρόνο παραπάνω και περάστε όσες περισσότερες στιγμές μπορείτε μαζί τους

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
 1. avatar γιάννης λύρας

  Βασικά γίνεστε, αν γίνετε, περισσότερο γνωστοί. Η φιλία δεν υπάρχει και είναι μια παρεξηγημένη λέξη, που της δίνεται υπερβολική σημασία, άνευ λόγου.
  Πίσω από τη λέξη κρύβεται η διπλωματία. Αν είσαι διπλωμάτης θα σε θεωρούν καλό φίλο.
  Αυτό όμως δεν πως είσαι και πραγματικός φίλος, υπό την έννοια ότι είσαι δίπλα στον άλλο επί παντός καιρού.
  Η φιλία μπορεί να πέσει εύκολα στο μηδέν της για πολλούς λόγους, κοινωνικούς, οικονομικούς, ζήλιας κ.λ.π. περιπτώσεων αιτίας.
  Η εμπιστοσύνη δεν υπάρχει και για μένα δεν θα πρέπει να υπάρχει, τυφλά δηλαδή, για να μη πέσομε από κανένα μεγάλο ύψος.
  Έχω δει φιλίες σπάνιες, όχι σπάνια να χάνονται και να διαλύονται.
  Μετρημένοι αν ήμαστε τότε θα έχουμε μια σιγουριά και όσα λιγότερα ξεστομίζουμε, τόσο λιγότερο κίνδυνο διατρέχουμε.

  1. avatar τριαλαρο

   διπλωματία, η μεγάλη κουβέντα για μένα.
   Εγώ θα το μεταφράσω επίσης στο ότι τις περισσότερες φορές ή θα πρέπει να βγάζεις τον σκασμό ή να μην τους λες την αλήθεια. Αυτός που δε λέει την αλήθεια ο καλυτερότερος φίλος, αυτός που θα στην πει έλα μωρε μια γνωριμία.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει