Το κορυφαίο αμερικάνικο δίκτυο πολυτελών ταξιδιωτικών εμπειριών, Virtuoso, με 17.500 συνεργάτες παγκοσμίως εξέδωσε τη λίστα με τις τοπ πολυτελείς εμπειρίες που αξίζει να βιώσει, όποιος δύναται οικονομικά φυσικά, μέσα στο 2019.

Στην πρώτη θέση των επιλογών του φιγουράρει η Νέα Ζηλανδία, ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς παγκοσμίως για skydiving. Η θέα στα τροπικά δάση και τον ωκεανό πραγματικά κόβει την ανάσα.

Η ιστιοπλοΐα στα νορβηγικά φιόρδ κατά το θερινό ηλιοστάσιο στις 21 Ιουνίου και εκείνη στα φιόρδ της Χιλής κατά το χειμερινό ηλιοστάσιο στις 21 Δεκεμβρίου, βρίσκονται στη δεύτερη θέση, προσφέροντας σε όσους τις επιλέξουν πολλές ώρες με φως και στα δύο ημισφαίρια.

Ένα ταξίδι με το θρυλικό Venice Simplon-Orient-Express από το Παρίσι μέχρι την Κωνσταντινούπολη ζωντανεύει τις παλιές καλές εποχές των ταξιδιών με τρένα, γι αυτό και βρίσκεται στην τρίτη θέση.

Η γαστρονομική σκηνή της Βαρκελώνης, που τα τελευταία χρόνια σημειώνει μια σπουδαία ανοδική πορεία, ακολουθεί στην τέταρτη θέση. Η ισπανική πόλη συγκεντρώνει κάποια από τα πιο δημοφιλή εστιατόρια διεθνώς, όπως εκείνα ενός εκ των καλύτερων σεφ παγκοσμίως Ferran Adria.

Η πεντάδα συμπληρώνεται με μια κρουαζιέρα με ποταμόπλοιο στα νερά της Νορμανδίας, στο σημείο όπου κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο έφτασαν οι συμμαχικές δυνάμεις. Στην έκτη θέση βρίσκεται η Ιαπωνία, όπου θα διοργανωθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι 2019, ενώ στην έβδομη ακολουθούν οι εξωτικές Μαλδίβες, ένας από τους πιο πολυτελείς επίγειους παραδείσους παγκοσμίως.

Ένα ταξίδι στη Βόρεια Χιλή για την παρακολούθηση της έκλειψης του ηλίου στις 2 Ιουλίου βρίσκεται στην όγδοη θέση, με την λίστα των συμβούλων της Virtuoso να ολοκληρώνεται με ένα ταξίδι στην Κροατία για την ανακάλυψη της δαντελωτής ακτογραμμής της.