Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας η υγρασία στις καμπίνες του αεροπλάνου, συνήθως, είναι μικρότερη από 20%, την ώρα που ο Οργανισμός Προστασίας του Περιβάλλοντος συστήνει πως η κατάλληλη υγρασία σε ένα σπίτι είναι μεταξύ 30-50%.

Δείτε πώς μπορείτε να καταπολεμήσετε την χαμηλή υγρασία στην καμπίνα ενός αεροπλάνου κατά την διάρκεια της πτήσης, μέσα από πέντε εύκολα και έξυπνα βήματα.

Ενυδάτωση

Ο ξηρός αέρας δεν είναι και ό,τι καλύτερο για το δέρμα σας. Μία καλή ιδέα είναι να έχετε σε ταξιδιωτικού μεγέθους σωληνάρια ή βαζάκια, ή ακόμη καλύτερα σε συσκευασίες μιας χρήσης κρέμες ενυδάτωσης προσώπου ή χεριών. Και φυσικά μην ξεχνάτε ποτέ τα χείλη. Κάθε φορά, λοιπόν, που νιώθετε την επιδερμίδα σας ξερή, ενυδατωθείτε.

Δημιουργείστε μόνοι μια θεραπεία ατμού

Η καλύτερη λύση για την καταπολέμηση του ξηρού αέρα είναι πάντα ένας υγραντήρας. Επειδή κάτι τέτοιο δεν μπορείτε να έχετε σε ένα αεροπλάνο, αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να δημιουργήσετε μόνοι σας τις συνθήκες υγρασίας που χρειάζεστε.

Για παράδειγμα ζητήστε ένα ποτήρι ζεστού καφέ ή τσάι και εισπνεύσετε βαθιά, ενώ ο ατμός αναδύεται από το ποτήρι σας. Αν υπάρχουν αναταραχές, να είστε πολύ προσεκτικοί ή κατά προτίμηση να μην προβείτε σε καμία τέτοια κίνηση.

Χρησιμοποιείστε αμπούλες φυσιολογικού ορού

Τόσο τα μάτια όσο και η μύτη στις συνθήκες χαμηλής υγρασίας στην καμπίνα ενός αεροπλάνου ξεραίνονται. Για να μην συμβεί κάτι τέτοιο χρησιμοποιείστε αμπούλες φυσιολογικού ορού, που θα σας κάνουν να νιώσετε πολύ καλύτερα.

Προσέξτε την αφυδάτωση

Στο έδαφος η ενυδάτωση του οργανισμού με διάφορα υγρά, τόσο σε ξηρά όσο και σε μέρη με μεγάλο υψόμετρο θεωρείται απαραίτητη. Το ίδιο ισχύει και κατά την διάρκεια μιας πτήσης, αν αναλογιστείτε το υψόμετρο στο οποίο πετάνε τα αεροπλάνα. Πίνετε αρκετά συχνά νερό, ή έχετε μαζί σας ενυδατικούς ηλεκτρολύτες.

Φορέστε μάσκα

Κάθε φορά που εκπνέετε χάνετε πολύτιμη υγρασία. Με τη χρήση μιας μάσκας, ωστόσο, μπορείτε να ανακυκλώσετε αποτελεσματικά αυτήν την υγρασία και έτσι να καταπολεμήσετε την ξηρή ατμόσφαιρα της καμπίνας του αεροπλάνου.