Με θέμα «ανακαλύπτουμε την αυθεντική Κρήτη και τους θησαυρούς που κρύβει», η Περιφέρεια Κρήτης μαζί με το FVW, κορυφαίο δημοσιογραφικό οργανισμό για τουριστικά θέματα στη Γερμανία, έχουν ως στόχο να παρουσιάσουν το πως η «αειφορία οδηγεί σε μακροζωία».

Στην Κρήτη, βρίσκονται 45 άτομα, συντάκτες του FVW, εκπρόσωποι tour operators και τουριστικοί πράκτορες για να γνωρίσουν την εναλλακτική Κρήτη και να εργαστούν από κοινού έως τις 29 Οκτωβρίου, με τους ανθρώπους του τουρισμού στην καλύτερη στρατηγική για τη διείσδυση στην αγορά και την αύξηση των πωλήσεων, έχοντας την υποστήριξη του ΕΟΤ και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού. To FVW είναι το μεγαλύτερο δίκτυο ενημέρωσης τουρισμού στη Γερμανία με την απαιτούμενη για το κύρος του εμπειρία που μετρά πάνω από 50 χρόνια λειτουργίας με αποτέλεσμα να έχει μεγάλη διεισδυτικότητα και επιρροή στους επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου.

Το FVW workshop, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, περιλαμβάνει 5ήμερη επίσκεψη και φιλοξενία στην Κρήτη, επισκέψεις σε αξιοθέατα, παραδοσιακά και πολιτιστικά σημεία, γαστρονομία, θεάματα, ξενοδοχεία, βιωματικές εμπειρίες που δένουν τον τόπο με τους διαμορφωτές κοινής γνώμης (decision makers). Σήμερα πραγματοποιήθηκε μία συνεδριακή ημέρα για τις εργασίες του θέματος με τη συμμετοχή εκπροσώπων των μεγάλων tour operators, εξειδικευμένους τουριστικούς πράκτορες και συντακτική ομάδα του FVW με εκπροσώπους από τον προορισμό, τόσο από τους φορείς όσο και από τον τουρισμό και την επιχειρηματικότητα.

Μεταξύ άλλων στους στόχους του συγκεκριμένου FVW workshop είναι όλοι οι συμμετέχοντες αλλά και οι προσκεκλημένοι, οι οποίοι είναι ειδικοί σε θέματα τουρισμού και τουριστικής αγοράς στην Γερμανία, να ακούσουν, να γνωρίσουν όλα τα νεώτερα που αφορούν στην Κρήτη και που θα είναι εργαλείο για την προώθηση του τουριστικού προορισμού και προϊόντος στην πατρίδα τους. Η Περιφέρεια της Κρήτης έχει και μπορεί να αποδείξει πως διάφοροι τομείς του τουριστικού προϊόντος της, μπορούν να χαρακτηριστούν ως θησαυροί την ίδια ώρα που τόσο τα στελέχη της περιφέρειας όσο και οι επαγγελματίες του νησιού είναι έτοιμοι σύμφωνα και με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, να διερευνήσουν τρόπους συνεργασιών που θα βοηθήσουν στη διείσδυσή τους στην γερμανική αγορά.