Πλημμυρίδα επισκεπτών και μία από τις καλύτερες πασχαλινές περιόδους αναμένεται να ζήσουν τις εορταστικές ημέρες ο Βόλος και το Πήλιο, καθώς και οι Σποράδες με σημείο αναφοράς τη Σκιάθο.

Οι κρατήσεις στην μητροπολιτική περιφέρεια του Βόλου κυμαίνονται μεταξύ 85 και 90% και μέχρι τις τελευταίες ώρες θα φθάσουν σε επίπεδα απόλυτης πληρότητας.

Στο Πήλιο οι κρατήσεις στα διάσημα χωριά του φθάνουν στο 80-85% και αναμένεται η πληρότητα να αγγίξει το 100% για διανυκτερεύσεις το τετραήμερο του Πάσχα, έως δηλαδή και τη Δευτέρα του Πάσχα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Γιώργου Ζαφείρη που μίλησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο ανοιξιάτικος καιρός που επικρατεί, το μοναδικό φυσικό περιβάλλον, η εύκολη πρόσβαση και οι εξαιρετικά προσιτές τιμές, κάνουν τον Βόλο με την ευρύτερη περιοχή του και το Πήλιο, έναν από τους κορυφαίους προορισμούς της Ελλάδας.

Οι τιμές στα ξενοδοχεία της Μαγνησίας για την εορταστική περίοδο, σύμφωνα με τον κ.Ζαφείρη, ξεκινούν από 60 ευρώ και φθάνουν στα 150-170 ευρώ στα δίκλινα πεντάστερα καταλύματα.

Σημαντικό, κυρίως για το Πήλιο, είναι το γεγονός ότι έχουν αποκατασταθεί όλες οι καταστροφές και η ζημιές στο οδικό δίκτυο από την κακοκαιρία και έχουν επιλυθεί όλα τα προβλήματα.

Τις Σποράδες αναμένεται να επισκεφθεί και φέτος πολύ μεγάλος αριθμός επισκεπτών και κυρίως τη Σκιάθο, όπου σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Αλέκο Ευσταθίου, θα είναι ανοιχτά πολλά ξενοδοχεία. Και αυτό παρά το γεγονός ότι επίσημη έναρξη της τουριστικής περιόδου για το 2018 θα γίνει στις 2 Μαΐου με τα πρώτα τσάρτερ να προσγειώνονται στο αεροδρόμιο, προερχόμενα κυρίως από το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Σκανδιναβικές χώρες.

Η Σκιάθος είναι η μοναδική περιοχή της χώρας όπου τηρείται το αγιορείτικο τυπικό στον εορτασμό γενικότερα του Πάσχα όπου ο Επιτάφιος βγαίνει από τους ναούς μετά τα μεσάνυχτα και η Ανάσταση συμβαίνει σύμφωνα με τις παραδόσεις όχι τα μεσάνυχτα.

Τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από τον Βόλο πυκνώνουν καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας προς τις Σποράδες για τη διευκόλυνση των ταξιδιωτών, αλλά ανήμερα του Πάσχα δεν θα εκτελεσθεί κανένα δρομολόγιο προς τα νησιά ή τον Βόλο.