Άμαξες με άλογα, πολύχρωμα φωτάκια σε κάθε γωνιά και μια πελώρια πίστα πατινάζ στήνουν ένα παραμυθένιο σκηνικό τα Χριστούγεννα.

Η βελγική πόλη Μπριζ με τα πλακόστρωτα δρομάκια, τα διατηρημένα κτίρια και τα πέτρινα γεφυράκια δημιουργούν την ιδανική ατμόσφαιρα για τον επισκέπτη, ιδιαίτερα την περίοδο των γιορτών.

Στην κεντρική πλατεία Grote Mark στήνονται κάθε χρόνο λούνα παρκ, πάγκοι με χειροποίητα στολίδια και ένα μεγάλο παγοδρόμιο για μικρούς και μεγάλους.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς τον ναό της Παναγίας, το μέγαρο των αρχόντων, τη γέφυρα του Αγίου Βονιφάτιου και το πάρκο με τη Λίμνη της Αγάπης.

Στον αέρα κυριαρχούν τα αρώματα της βελγικής σοκολάτας και του αρωματικού κρασιού glühwein. Δίπλα από την αγορά της πόλης δεσπόζει το Belfort, ένα πανύψηλο καμπαναριό με πανοραμική θέα και 47 καμπάνες που χτυπούν από τον 18ο αιώνα.

Η Μπριζ θα ενθουσιάσει τους λάτρεις της σοκολάτας καθώς μπορεί κανείς να δοκιμάσει από πραλίνα αμυγδάλου με τραγανό μπέικον μέχρι σοκολάτα με βαλσάμικο και μέλι.

Αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για αρκετούς καλλιτέχνες και ιδανική στάση αποτελεί το μουσείο Groeningemuseum, με βέλγικους και φλαμανδικούς πίνακες των τελευταίων 6 αιώνων.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

Μπριζ Βέλγιο

Μπριζ / Βέλγιο

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Ευρώ

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού είναι 3 ώρες και 30 λεπτά από την Αθήνα για Βρυξέλλες και 3 ώρες από τη Θεσσαλονίκη για Βρυξέλλες. Από εκεί φτάνετε στο Μπριζ με λεωφορείο σε περίπου μια ώρα.

Μπριζ Βέλγιο Μπριζ Βέλγιο Μπριζ Βέλγιο Μπριζ Βέλγιο Μπριζ Βέλγιο Μπριζ Βέλγιο Μπριζ Βέλγιο Μπριζ Βέλγιο