Χωρίς βίζα πλέον τα ταξίδια μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ουκρανίας

Δέκα χρόνια διήρκησαν οι διαπραγματεύσεις Βρυξελλών και Κιέβου


ΤΑΞΙΔΙ
23:57
11/06/2017
Χωρίς βίζα πλέον τα ταξίδια μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ουκρανίας
3
loading

Από το πρωί της Κυριακής, μετά από σχεδόν μια δεκαετία διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε Κίεβο και Βρυξέλλες, διεξάγονται χωρίς βίζα τα ταξίδια από την Ουκρανία προς χώρες – μέλη της ΕΕ και αντιστρόφως, αρκεί οι ταξιδιώτες να είναι κάτοχοι των νέων βιομετρικών διαβατηρίων. Είτε πρόκειται για επαγγελματικά ταξίδια είτε για αναψυχής.

«Αναμένουμε αύξηση 30% σε σχέση με τώρα στην επιβατική κίνηση, αν κρίνουμε από τον αριθμό βιομετρικών διαβατηρίων που έχουν λάβει ουκρανοί πολίτες μέχρι στιγμής. Μιλάμε για 4 εκατ. διαβατήρια», αναφέρει εκπρόσωπος της ουκρανικής συνοριοφυλακής.

Η κατάργηση της βίζας αφορά ταξίδια διάρκειας μέχρι και 90 ημερών, για αυτό οι αρχές έχουν δικαίωμα να ελέγχουν και τα εισιτήρια επιστροφής όσων ταξιδεύουν.

Επίσης, σύμφωνα με το Euronews, αφορούν ταξίδια είτε για ιατρικούς λόγους είτε για επαγγελματικούς είτε για τουρισμό. Μάλιστα, από τους πρώτους που έσπευσαν να επωφεληθούν ήταν κάποιοι φίλαθλοι της Εθνικής Ουκρανίας, που ταξίδεψαν αυθημερόν στο Ελσίνκι προκειμένου να ενισχύσουν την ομάδα τους στον αγώνα με την Φινλανδία για τα προκριματικά του Μουντιάλ.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar Τσιμπερ λενιος Κωνσταντινος

  Χρειάζεται διαβατήριο ή ταυτότητα με Λατινικούς χαρακτήρες??

 2. avatar dk.

  Και όμως σημαίνει κατά πολύ, πολύ περισσότερο από ότι παρατήρησε ο δημοσιογράφος.
  Για ένα μεγάλο μέρος Ουκρανίας ήρθε στιγμή, την οποία περίμεναν από γενιές.

  Χθες στην συνοριακή Ουζγκορόντ γινόταν πραγματικά μεγάλη και χαρούμενη λαϊκή γιορτή, με παρουσία και προέδρων γειτονικών χωρών. Η πόλη αυτή πάντα, στο παρελθόν, ήταν ένα ειρηνικό κέντρο πολλών ντόπιων, συμβατών πολιτισμών: Ουγγρικού, Ρουμανικού, Σλοβακικού, Τσέχικου, Γερμανικού και Εβραϊκού, ακόμα με πολωνική γειτονιά, όλοι πάντα ειρηνικά και με σύνορα ελάχιστα και ανοιχτά για μια χιλιετία !

  Και μετά, μόνο το 20ο αιώνα, φύτρωσαν γύρω πολλά σχεδόν αξεπέραστα για πληθυσμό σύνορα, που δεν τα επιθυμούσε κανείς. Τώρα καταργούνται.

 3. avatar Apollo13

  Καιρός ήταν, η θέση της Ουκρανίας είναι στην Ευρώπη.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει