Μια ολοκληρωμένη ταξιδιωτική εμπειρία υπόσχεται στον επισκέπτη το Βουκουρέστι. Η πρωτεύουσα της Ρουμανίας πήρε το όνομά της από ένα βοσκό που ονομαζόταν Βουκούρ και στα ρουμανικά σημαίνει χαρά.

Είναι χτισμένο στις όχθες του ποταμού Νταμπόβιτσα και βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας. Η πόλη με τη μακραίωνη ιστορία εξελίσσεται με γρήγορους ρυθμούς ωστόσο διατηρεί την αίγλη του παρελθόντος.

Το ιστορικό της κέντρο και η μποέμ ατμόσφαιρα κερδίζουν τον ταξιδιώτη και τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια ενδείκνυνται για βόλτες.

Από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα της πόλης είναι η αψίδα του θριάμβου που βρίσκεται στο βόρειο κομμάτι της πόλης και κατασκευάστηκε το 1878.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το εθνικό Μουσείο Τέχνης της Ρουμανίας που χρονολογείται από το 1937 και βρίσκεται σε ένα πρώην βασιλικό παλάτι στην πλατεία Επανάστασης.

Το Ρουμανικό Αθήναιον στεγάζει σήμερα το μέγαρο μουσικής και άνοιξε το 1888. Φιλοξενεί τα πολιτιστικά δρώμενα και εντυπωσιάζει με τη μεγαλοπρέπειά του.

Το Παλάτι του Κοινοβουλίου φτιάχτηκε την εποχή του Τσαουσέσκου και ολοκληρώθηκε το 1989. Πρόκειται για μεγαλύτερο κτίριο στην Ευρώπη και το δεύτερο μεγαλύτερο στον κόσμο. Σήμερα φιλοξενεί το κοινοβούλιο της χώρας.

Σχεδιασμένο σε μπαρόκ στιλ το παλάτι του Κατακουζηνού κατασκευάστηκε το 1898 και στεγάζει σήμερα το μουσείο του εθνικού συνθέτη Γεωργίου Ενέσκου.

Στην πλατεία Επανάστασης ξεχωρίζει ακόμη το επιβλητικό κτίριο της βιβλιοθήκης και το εκκλησάκι Kretzulescu που χρονολογείται από τον 18ο αιώνα.

Πληροφορίες

voukourestiroumaniaΒουκουρέστι / Ρουμανία

Νόμισμα: Λέου (0,22 ευρώ)

Απόσταση: 1 ώρα και σαράντα λεπτά από την Αθήνα και 1 ώρα και είκοσι λεπτά από Θεσσαλονίκη.

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ ΡΟΥΜΑΝΙΑ