Ηλεκτρονική ψηφοφορία διεξήγαγε η βρετανική Telegraph για το ποιες είναι οι καλύτερες και ομορφότερες χώρες του κόσμου και ποιες απολαμβάνουν περισσότερο να επισκέπτονται.

Η εφημερίδα δημοσιεύει τη λίστα με τις top 50 χώρες και στις 30 πρώτες θέσεις βρίσκεται και η Ελλάδα κατακτώντας την 29η θέση.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το δημοσίευμα παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει τα τελευταία δύο χρόνια η χώρα, οι Βρετανοί φαίνεται ότι την αγαπούν ακόμη πολύ και παραμένει το δεύτερο φαβορί της Μεσογείου κι ένας αγαπημένος προορισμός. «Είναι βέβαια αλήθεια ότι τη στιγμή που θα ξεφύγουμε από όλα σε ένα από αυτά τα ειδυλλιακά νησιά, με τα κατάλευκα χωριά ανάμεσα σε ένα καταγάλανο ουρανό και μια γαλάζια θάλασσα, τα προβλήματα του κόσμου θα φαίνονται πολύ μακριά», αναφέρει η Telegraph περιγράφοντας πώς είναι να κάνεις διακοπές στη χώρα μας.

Δείτε τη λίστα με τις 10 κορυφαίες χώρες όπως ψηφίστηκαν από τους αναγνώστες της Telegraph:

10. Μποτσουάνα

travel10

Μπορεί να υπερηφανεύεται για τους πλούσιους υγροτόπους της στο Δέλτα του ποταμού Οκαβάνγκο και για την άγρια φύση της, αλλά και για το γεγονός ότι είναι στο top 10 των προτιμήσεων των Βρετανών.

9. Ναμίμπια

travel9

Άλλη μια χώρα της Αφρικής στη δεκάδα ανεβαίνοντας 5 θέσεις από την περσινή ψηφοφορία. Η Telegraph χαρακτηρίζει τη Ναμίμπια ως μια χώρα με ιδιαίτερη ομορφιά και άγρια ζωή.

8. Τανζανία

travel8

Ένας ακόμη προορισμός για σαφάρι που αποδεικνύει ότι οι Βρετανοί απολαμβάνουν τα ταξίδια τους στα μέρη με άγρια ζωή.

7. Σεϋχέλλες

travel7

Ένας προορισμός που ανέβηκε πολύ στις προτιμήσεις και στην εκτίμηση των Βρετανών. Οι αμμώδεις παραλίες και τα κρυστάλλινα εξηγούν το γιατί.

6. Αυστραλία

travel6

Στην 6η θέση της λίστας βρίσκεται η Αυστραλία η οποία υπόσχεται στους επισκέπτες πολλές και διαφορετικές εμπειρίες.

5. Μιανμάρ

travel5

Αν και προκαλεί έκπληξη, στην 5η θέση με τις χώρες που θεωρούν ομορφότερες οι Βρετανοί βρίσκεται η Μιανμάρ. Έχει γίνει μάλιστα ένας αρκετά δημοφιλής προορισμός γι’ αυτούς, τον τελευταίο καιρό σύμφωνα με την Telegraph.

4. Ιαπωνία

travel4

Φιλόξενη και ιδιαίτερης ομορφιάς χώρα, δεν αποτελεί έκπληξη που βρίσκεται στην 4η θέση. Θεωρείται μάλιστα και πολύ ασφαλής ταξιδιωτικός προορισμός.

3. Νότια Αφρική

travel3

Στην 3η θέση, η ψηφοφορία φέρνει τη Νότια Αφρική. Πλούσια, καταπράσινα τοπία, εντυπωσιακές ακτές και πλήθος δυνατοτήτων σε δραστηριότητες είναι μερικοί από τους λόγους.

2. Μαλδίβες

travel2

Ένα ειδυλλιακό τροπικό νησί που αποτελεί γνωστό καταφύγιο για εξωτικές διακοπές και κερδίζει την ψήφο των Βρετανών κατακτώντας τη 2η θέση.

1. Νέα Ζηλανδίαtravel1

Είναι η τέταρτη συνεχόμενη χρονιά που οι Βρετανοί ψηφίζουν ως ομορφότερη και αγαπημένη τους χώρα τη Νέα Ζηλανδία και αποτελεί -όπως φαίνεται- έναν από τους δημοφιλέστερους ταξιδιωτικούς προορισμούς τους.