Ακούγοντας κανείς τη λέξη Επίδαυρος του έρχεται στο μυαλό σίγουρα το Αρχαίο Θέατρο. Εκτός όμως από το περίφημο αρχαίο θέατρο υπάρχουν και άλλοι λόγοι για να επισκεφτεί κανείς το όμορφο αυτό μέρος.

Η Επιδαύρια γη του νομού Αργολίδας είναι χτισμένη στους πρόποδες των Αραχναίο, Κορυφαίο και Τίθιο, όπου, σύμφωνα με τη μυθολογία, γεννήθηκε ο Ασκληπιός. Η Νέα Επίδαυρος είναι χτισμένη στο εσωτερικό ενός απόκρημνου βράχου, σε μία θέση που την καθιστούσε αθέατη από την θάλασσα από την οποία απέχει ελάχιστα.

Πολύ σημαντικό αξιοθέατο της περιοχής είναι το Κάστρο της Νέας Επιδαύρου το οποίο το 1205 περιήλθε στη κατοχή των Ενετών. Η Νέα Επίδαυρος βρίσκεται περίπου 130 χιλιόμετρα από την Αθήνα και περνώντας κανείς από το όμορφο δάσος του Σοφικού φτάνει στην διαφορετική αυτή πόλη της Ελλάδας.

Η Αρχαία Επίδαυρος στο βορειοανατολικό τμήμα του νομού Αργολίδος είναι χτισμένη αμφιθεατρικά πάνω στα ερείπια της αρχαίας πόλης της Επιδαύρου και αποτελεί τον αρμονικό συνδετικό κρίκο ανάμεσα στο βουνό και τη θάλασσα. Καταγάλανα νερά και δαντελωτές παραλίες, ιστορικά στοιχεία και όμορφες πλαγιές κάνουν την περιοχή τον ιδανικό προορισμό για τον επισκέπτη. Η διαμαντένια φυσική ομορφιά της περιοχής σε συνδυασμό με την ιστορία μαγεύουν όποιον βρεθεί εκεί έστω και για λίγες μέρες. Το γραφικό λιμάνι, οι πευκόφυτες πλαγιές, οι φιλόξενοι κάτοικοι και τα γραφικά μέρη της περιοχής θα σας γοητεύσουν από την αρχή της επίσκεψής σας.

Οι παραλίες της περιοχής είναι ιδανικές για όσους προτιμούν ήσυχες στιγμές χαλάρωσης ενώ τα δέντρα φτάνουν σχεδόν μέσα στο νερό. Ο επισκέπτης μπορεί επίσης να περιηγηθεί σε πανέμορφα μονοπάτια και διαδρομές που θα τον φέρουν σε επαφή με την φύση και θα τον κάνουν να ξεφύγει από την καθημερινότητα.

Το θέατρο της Επιδαύρου

Φυσικά όποιος βρεθεί στην περιοχή δεν γίνεται να μην επισκεφτεί και να μην γνωρίσει από κοντά το θέατρο της Επιδαύρου. Χτισμένο το 340 π.Χ. αποτελεί ένα στολίδι όχι μόνο για την περιοχή αλλά και για ολόκληρη την Ελλάδα. Το καλύτερα διατηρημένο αρχαίο θέατρο έχει χωρητικότητα 13.000 θεατών και χωρίζεται σε δύο μέρη ενώ θεωρείται το τελειότερο αρχαίο ελληνικό θέατρο από άποψη ακουστικής και αισθητικής.

Είναι ένα από τα μέρη της Ελλάδας που σίγουρα πρέπει να γνωρίσετε και να κάνετε ένα ταξίδι στο χρόνο και την ιστορία… Η ομορφιά και τα ιστορικά στοιχεία που θα συναντάτε σε κάθε σας βήμα θα σας γοητεύσουν!

epid01 epid03 epid04 epid05 epid06 epid07