Υπάρχει ένα ταξιδιωτικό γραφείο που δεν μοιάζει με κανένα άλλο. Το Pack Up + Go είναι μια επιχείρηση που μετρά έναν μόλις χρόνο ζωής και αναλαμβάνει όλο το άγχος της διοργάνωσης του ταξιδιού: από την επιλογή του προορισμού μέχρι τις απαραίτητες μικρές λεπτομέρειες. Μάλιστα, μέχρι και λίγο πριν την αναχώρηση, οι ταξιδιώτες δεν γνωρίζουν καν που πάνε!

Η ιδρύτρια του γραφείου Lillian Rafson και η μικρή ομάδα της δημιούργησαν πακέτα τριών ημερών στις ΗΠΑ, που λαμβάνουν υπόψη την πόλη όπου μένουν οι ταξιδιώτες, τον οικονομικό προϋπολογισμό τους, τις ημερομηνίες που τους ενδιαφέρουν καθώς και τα ενδιαφέροντά τους. Η τιμή ξεκινά από τα 350 δολάρια και φτάνουν μέχρι και 2.000 δολάρια. Σε αυτή περιλαμβάνεται η διαμονή, η μετακίνηση και ο προγραμματισμό του ταξιδιού.

«Οι αγαπημένες μου διακοπές ήταν πάντα πολύ αυθόρμητες και βασισμένες σε προτάσεις ντόπιων, τις οποίες δεν θα έβρισκα σε έναν οδηγό», δηλώνει η Rafson στο Tech Insider.

Ας δούμε όμως πώς λειτουργεί το Pack Up + Go…

Θέλεις να φύγεις για το Σαββατοκύριακο αλλά δεν έχεις διάθεση να σχεδιάσεις το ταξίδι. Το πρώτο βήμα είναι να συμπληρώσεις μια έρευνα…

fasdf02

Στη συνέχεια, αποφασίζεις αν θέλεις ταξίδι με αεροπλάνο, τρένο ή λεωφορείο.

fasdf03

Η επιλογή του road trip υπόσχεται έναν προορισμό όπου φτάνεις μέσα σε τρεις με τέσσερις ώρες. Η τιμή του πακέτου ξεκινά από 350 δολάρια ανά άτομο.

fasdf04

Η τιμή του ταξιδιού με αεροπλάνο, τρένο ή λεωφορείο ξεκινά από 450 δολάρια ανά άτομο.

fasdf05

Στη συνέχεια, επιλέγεις τα χρήματα που είσαι διατεθειμένος να ξοδέψεις.

fasdf06

Στο πακέτο περιλαμβάνεται η μεταφορά και η διαμονή, αλλά όχι το φαγητό η διασκέδαση και άλλες παροχές.

fasdf07

Μια γρήγορη έρευνα βοηθά το Pack Up+Gο να σχεδιάσει ένα ταξίδι που ταιριάζει στην προσωπικότητά σου. Οι πελάτες συμπληρώνουν μια φόρμα, αναφέροντας τις προτιμήσεις και τα χόμπι τους, το ιστορικό των ταξιδιών τους και τις εκδρομές που έχουν προγραμματίσει.

fasdf08

Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση, φτάνει ένα email από το ταξιδιωτικό γραφείο, το οποίο περιλαμβάνει πληροφορίες για τον καιρό που θα κάνει στον μυστηριώδη προορισμό και προτάσεις για το τι να περιλαμβάνουν οι αποσκευές, καθώς και για το μέγεθός τους.

fasdf10

Λέει επίσης πού να πας, όπως για παράδειγμα το αεροδρόμιο, την ημέρα και την ώρα.

fasdf11

Λαμβάνεις επίσης έναν φάκελο με το ταχυδρομείο, που σου αποκαλύπτει τον προορισμό, οδηγίες για τη διαμονή και κάποια ενδεικτικά δρομολόγια.

fasdf12

Δεν πρέπει όμως να τον ανοίξεις… «Το ταξίδι έχει να κάνει με τις νέες εμπειρίες», λέει η Rafson. Σύμφωνα με την ίδια, το στοιχείο της έκπληξης πάει το ταξίδι σε άλλο επίπεδο.

fasdf13

Η Αν και ο Νταγκ είναι ένα ζευγάρι που άνοιξε το φάκελό του στο αεροδρόμιο LaGuardia.

Σικάγο, λοιπόν!

fasdf18

Μέσα σε τρεις ημέρες, παρακολούθησαν παραστάσεις στα γνωστά θέατρα του Σικάγο. Και έφαγαν πολύ… πίτσα!

fasdf21

fasdf22

Προς το παρόν, το Pack Up+Go εξυπηρετεί μόνο τους κατοίκους των ΗΠΑ. Τι γίνεται όμως αν ανοίξεις τον φάκελο και δεν σου αρέσει ο προορισμός; «Ξέρουμε ότι κάθε πόλη έχει να προσφέρει πολλά και ο χάρτης με τις προτάσεις μας θα σας κρατήσουν απασχολημένους. Και που ξέρετε, μπορεί να ξετρελαθείτε με μια πόλη που δεν το περιμένατε», τονίζει η Rafson.