Ολοένα και περισσότεροι ταξιδιώτες επιδιώκουν να διευρύνουν τους ορίζοντές τους και να εξερευνήσουν τον κόσμο πέρα από τους γνωστούς και πιο συνηθισμένους προορισμούς, όπως δείχνουν τα στοιχεία. Κάποια μέρη πάντως φαίνεται να ξεχωρίζουν και να έχουν περισσότερο «ρεύμα».

Ο οργανισμός United Nations World Travel Organization έδωσε στη δημοσιότητα το τελευταίο «Ταξιδιωτικό Βαρόμετρο», με τις χώρες στις οποίες οι αφίξεις αυξήθηκαν με τους ταχύτερους ρυθμούς το 2015. Σε κάποιες ο αριθμός των τουριστών δεν είναι μεγάλος αλλά η ποσοστιαία αύξησή τους είναι πολύ μεγάλη.

Στην κορυφαία θέση είναι η Παραγουάη όπου ο τουρισμός σημείωσε «εκτόξευση» 97% το 2015. Την επισκέφθηκαν 1,28 εκατομμύρια τουρίστες- αριθμός σχεδόν διπλάσιος από το 2015.

Paraguay1

Στη δεύτερη θέση ακολουθεί το Τατζικιστάν που προσέλκυσε τον χρόνο που πέρασε 414.000 επισκέπτες. Έχει πληθυσμό 8,2 εκατομμυρίων και συνορεύει με το Αφγανιστάν, την Κίνα, το Κιργιστάν και το Ουζμπεκιστάν.

Paraguay2

Στην τρίτη θέση είναι το Niue, μικρή νησιωτική χώρα στον Νότιο Ειρηνικό, μάλλον άγνωστη στους περισσότερους. Όχι όμως στους 10.000 τουρίστες που την επισκέφθηκαν- 62,9% περισσότεροι από ό,τι πέρσι. Αν ο αριθμός των τουριστών δεν φαίνεται μεγάλος, αναλογιστείτε πως είναι πολλαπλάσιος του αριθμού των κατοίκων που, σε απογραφή του 2014, ήταν 1.109.

Paraguay3

Ακολουθεί στην τέταρτη θέση η Ιαπωνία, οι επισκέπτες της οποίας έφτασαν πέρσι περίπου τα 20 εκατομμύρια.

Paraguay4

Στην 5η θέση βρίσκεται η Ισλανδία, που με τις θερμές πηγές της, τις ακτές της με μαύρη άμμο και τους παγετώνες της έγινε προορισμός 1,3 εκατομμυρίων τουριστών.

Paraguay5

Ακολουθούν στη συνέχεια η Βοσνία- Ερζεγοβίνη, ο Παναμάς, η Ταϊλάνδη, η Χιλή και τη δεκάδα συμπληρώνει το Παλάου.

Paraguay6 Paraguay7 Paraguay8 Paraguay9 Paraguay10