Το να προσπαθείς να κάνεις μία κράτηση σε ένα εστιατόριο και να πρέπει να κλείσεις τραπέζι μήνες πριν δεν είναι ασυνήθιστο στον κόσμο της υψηλής γαστρονομίας. Αλλά για ένα γεύμα σε μια βρετανική παμπ;

Η Bank Tavern, σύμφωνα με το Food&Wine στο Μπρίστολ λέει ότι το παραδοσιακό κυριακάτικο ψητό της είχε τόσο μεγάλη ζήτηση μετά την πανδημία που η λίστα αναμονής για μια θέση είναι πλέον τεσσάρων ετών.

Και ενώ υπάρχουν παμπ που μπορείς απλά να «πεταχτείς» από το σπίτι το μεσημέρι της Κυριακής για να προμηθευτείς το ψητό της οικογένειας, υπάρχουν ορισμένα σημεία που είναι γνωστά για τα ιδιαίτερα καλά ψητά τους, όπου συνιστάται ανεπιφύλακτα η κράτηση, ιδίως επειδή τα συγκεκριμένα ψητά συχνά σερβίρονται μόνο μία ημέρα την εβδομάδα.

Μία παμπ στο Μπρίστολ με λίστα αναμονής έως και 4 χρόνια

Η Bank Tavern -που βρίσκεται στην καρδιά του Μπρίστολ, μιας πόλης που είναι ήδη γνωστή για την καλύτερη κουζίνα εκτός Λονδίνου– έχει σαφώς αποκτήσει τη φήμη του καλού ψητού. Ο ιδιοκτήτης Sam Gregory δήλωσε στην εφημερίδα Bristol Post ότι, μεταξύ της επεξεργασίας των κρατήσεων λόγω της πανδημίας και της αποδοχής νέων αιτήσεων, δεν είχαν άλλη επιλογή από το να σταματήσουν να δέχονται κρατήσεις συνολικά, αφού η λίστα αναμονής έφτασε τα τέσσερα χρόνια.

«Επειδή είχαμε ένα τεράστιο απόθεμα κρατήσεων για ανθρώπους που δεν μπορούσαν να φάνε εδώ λόγω Covid ή lockdowns, πήραμε την απόφαση να τιμήσουμε κάθε κράτηση», δήλωσε στην εφημερίδα. «Στην πραγματικότητα έχουμε κλείσει το σύστημα κρατήσεων, ώστε να μην μπορείτε να κάνετε κράτηση online, και αν έχουμε ακυρώσεις, απλά γεμίζουμε εκ νέου με άτομα που βρίσκονται στο ημερολόγιο εδώ και δύο χρόνια».

Συνεχίζοντας, ο Gregory πρόσθεσε: «Πολλά μέρη που κάνουν κυριακάτικα ψητά απελευθερώνουν κρατήσεις μόνο για τρίμηνες περιόδους και αν ξέραμε ότι θα ήμασταν τόσο δημοφιλείς, θα το είχαμε κάνει, αλλά είναι ένα ωραίο πρόβλημα που έχουμε»!

Σε μια προσπάθεια να προχωρήσει πιο γρήγορα η λίστα, η παμπ, που χρονολογείται από τον 19ο αιώνα και έχει κερδίσει βραβεία για το καλύτερο κυριακάτικο γεύμα τόσο το 2018 όσο και το 2019, πρόσθεσε μια τέταρτη θέση τις Κυριακές από τις 5 μ.μ. έως τις 7 μ.μ.