Μια πολυτελής όαση στις εσχατιές της γης, το Amangiri, αποτελεί ένα από τα κορυφαία resort παγκοσμίως, το οποίο προκαλεί το ενδιαφέρον όχι μόνο με την άκρατη χλιδή και τις απίστευτες ανέσεις που προσφέρει στους πελάτες του, αλλά και λόγω της σπάνιας ιστορίας που συνοδεύει την δημιουργία του.

Η μοναδική ιστορία για το πώς πήρε σάρκα και οστά το Amangiri είναι μια πραγματική απόδειξη για την επιμονή και το πάθος των αραβικής καταγωγής ιδιοκτητών αλυσίδας πολυτελών ξενοδοχείων Aman Resorts για τη δημιουργία κάτι πολύ ξεχωριστού στην έρημο της Γιούτα.

Για να κατασκευαστεί, λοιπόν, αυτό το ανθρώπινο θαύμα στην κυριολεξία στη μέση του πουθενά την έρημο στη Νότια Γιούτα, σε ένα άκρως άγονο και αφιλόξενο -εκ πρώτης όψης- τοπίο, χρειάστηκε η υπογραφή του προέδρου των ΗΠΑ, καθώς τα 2.400 στρέμματα έκτασής του συμπεριλαμβάνονται σε μια αυστηρά προστατευόμενη περιοχή.

Έτσι, οι ιδιοκτήτες του ξεκίνησαν μια περίπλοκη διαδικασία για την δημιουργία του δεύτερου «παιδιού» τους επί αμερικανικού εδάφους, που απαιτούσε την έγκριση του Κονγκρέσου και την υπογραφή του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών και, ίσως για πρώτη φορά, ένα ιδιωτικό θέρετρο χτίστηκε σε αυτό που ήταν αρχικά ομοσπονδιακά προστατευόμενο πάρκο.

Σχεδιασμένο με σκοπό να μοιάζει ως προέκταση του φυσικού τοπίου ολόγυρά του, το θέρετρο «αγκαλιάζει» την κεντρική πισίνα η οποία έρχεται σε άμεση επαφή με έναν φυσικό βράχο 160 εκατομμυρίων χρόνων.

Το θέρετρο, που η ονομασία του σημαίνει «γαλήνιο βουνό» είναι κρυμμένο σε μια προστατευμένη κοιλάδα με εκπληκτική θέα προς το Εθνικό Μνημείο Grand Staircase-Escalante. Χτισμένο γύρω από μια κεντρική πισίνα με εκπληκτική θέα, συνδυάζεται αβίαστα με το δραματικό περιβάλλον με τα βαθιά φαράγγια και τα πανύψηλα οροπέδια ολόγυρά του.

Κάθε σουίτα, ακόμη και η στάνταρ, έχει θέα στην έρημο είτε από την μπανιέρα είτε από το king size κρεβάτι, με τα μεγάλα και εντυπωσιακά παράθυρα να ανοίγουν εντελώς και να οδηγούν σε μια ιδιωτική βεράντα με τζάκι. Η πιο εντυπωσιακή σουίτα όλων είναι η Amangiri επιφάνειας 322 τετραγωνικών μέτρων, με μια όμορφη πισίνα με αιωρούμενα σκαλοπάτια και μια βεράντα με τεράστιο ανάκλιντρο κάτω από τον έναστρο ουρανό.

Οι περισσότεροι πελάτες το επιλέγουν για την χαλάρωση που προσφέρει το ατμοσφαιρικό σπα με την εκπληκτική θέα στην έρημο, ενώ η απομόνωση που εξασφαλίζει αποτελεί και το σημαντικότερο ατού του.