Πανέμορφα, ειδυλλιακά, απομονωμένα, ιδιαίτερα, πολυτελή και απολύτως συναρπαστικά, τα δεντρόσπιτα διεκδικούν πλέον τη θέση τους πέρα από τη φαντασία των παιδιών και στη λίστα επιθυμιών των μεγάλων!

Δείτε παρακάτω πέντε από τα καλύτερα δεντρόσπιτα-ξενοδοχεία του κόσμου, όπως τα συγκέντρωσε σε δημοσίευμά του το BBC και θα καταλάβετε:

Chateaux dans les Arbes, Γαλλία: Σαν παραμύθι

Ένα παιδικό όνειρο γίνεται πραγματικότητα στο Chateaux dans les Arbes, που βρίσκεται στη Dordogne της Γαλλίας, σε μια πρώην τάφρο ενός ερειπωμένου φρουρίου.

Τα ξύλινα σπιτάκια είναι δημιουργίες του βετεράνου, κατασκευαστή δεντρόσπιτων, Remi.

Η διαμονή σας εδώ θα είναι κάτι παραπάνω από την «απόλυτη εμπειρία δεντρόσπιτου».

Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν χαλαρωτικές στιγμές στα τζακούζι που υπάρχει στην ταράτσα σε κάθε σπιτάκι, καθώς επίσης υπηρεσίες μασάζ, gourmet λιχουδιές από εξειδικευμένο σεφ και πρωινό που φτάνει σε εσάς με το παραδοσιακό σύστημα… καλάθι και σχοινί.

Chole Mjini, Τανζανία: Ο ναυαγός…

Το Chole Mjini είναι ένα σύμπλεγμα επτά δεντρόσπιτων «σκαρφαλωμένα» επάνω σε δέντρα baobab στο τροπικό νησί Chole, στις ανατολικές ακτές της Τανζανίας.

Ανάμεσα στην πλούσια βλάστηση και το μαγικό τοπίο θα μπορέσετε επιτέλους να νιώσετε ότι έχετε αφήσει πολλά χιλιόμετρα πίσω σας το αστικό τοπίο.

Ξεχάστε τον ηλεκτρισμό, το σήμα στα κινητά τηλέφωνα και το πώς μοιάζει ένας… δρόμος.

Μπορεί να έχετε ζεστό νερό στη διάθεσή σας, όμως κατά τ’ άλλα είναι το ιδανικό μέρος για να εκτιμήσετε την… ηρεμία της Φύσης!

Bangkok Treehouse, Ταϊλάνδη: Με αστικές επιρροές

Η πολύβουη πόλη της Μπανγκόγκ διαθέτει μια αναπάντεχα ήσυχη «γωνιά», αποτελούμενη από 12 ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής δεντρόσπιτα.

Στα νοτιοανατολικά της πόλης, λίγο πιο έξω από την πυκνοκατοικημένες γειτονιές και τους πολυσύχναστους δρόμους του κέντρου, βρίσκεται το Bang Krachao στον ποταμό Chao Phraya. Γνωστό ως «ο πράσινος πνεύμονας της πόλης» πρόκειται για ένα μαγικό μέρος μαγκρόβιας βλάστησης, με υδάτινες οδούς, μικρά χωριουδάκια και κρυμμένους αρχαίους ναούς.

Κάπου εκεί βρίσκεται και το οικολογικό συγκρότημα Bangkok Treehouse. Διαθέτει δώδεκα σπιτάκια, έντεκα από τα οποία είναι πολύ κομψά, έχουν τα δικά τους δωμάτια και μπαλκόνια, όμως το πιο ξεχωριστό είναι το «δωμάτιο με θέα» ή όπως το αποκαλούν «θέα με… δωμάτιο» (View with a Room).

Βρίσκεται σκαρφαλωμένο σε ύψος επτά μέτρων, έχει πανοραμική θέα στο ποτάμι και τη ζούγκλα και το βλέμμα σας δε θα «ενοχλούν» αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις όπως… τοίχοι ή ταβάνι!

Αρκούν δύο πλατφόρμες από μπαμπού, ένα διπλό κρεβάτι με ουρανό και μια ανοιχτή ταράτσα για να χαλαρώνετε και να απολαμβάνετε το φαγητό σας.

Free Spirit Spheres, Καναδάς: Μοντέρνα πινελιά

Σαν να κρέμονται από αόρατους ιστούς αράχνης, τα τεράστια –σαν χριστουγεννιάτικα στολίδια- στρογγυλά δεντρόσπιτα στολίζουν τα δάση της νήσου Βανκούβερ.

Τα σπιτάκια συνυπάρχουν σε απόλυτη αρμονία με το γύρω περιβάλλον και έχουν ελάχιστες επιπτώσεις στα δέντρα και την άγρια ζωή.

Bagthorpe Hall, Αγγλία: Τα αρχοντικά

Τα ξύλινα, αρχοντικά σπιτάκια στο Bagthorpe Hall του Norfolk βρίσκονται μέσα σε ένα αλσύλλιο με βελανιδιές, στον περίβολο ενός εξοχικού, διαθέτουν μεγάλα κρεβάτια με ουρανό, μεγάλη μπανιέρα από χαλκό και ευρύχωρα μπαλκόνια με θέα στο γύρω πάρκο.

Η τεχνολογία είναι εμφανώς απούσα καθώς δεν υπάρχει τηλεόραση, ραδιόφωνο ή WiFi, προκειμένου οι επισκέπτες να έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν την απόλυτη… απομόνωση!