Αφεθείτε στη μαγεία του απέραντου γαλάζιου και ζήστε ρομαντικές στιγμές σε ένα ξενοδοχείο σκαρφαλωμένο στην κορυφή ενός βράχου, στη θέση που παλαιότερα ήταν χτισμένο ένα μοναστήρι.

Το Monastero Santa Rosa, στην ακτή Αμάλφι, νοτιοανατολικά της Ρώμης είναι ένα κομψό πολυτελές θέρετρο που διακρίνεται για την ήσυχη, όσο και μαγευτική, τοποθεσία του.

Προσφέροντας την τέλεια ισορροπία της απομόνωσης χωρίς μοναξιά, το ξενοδοχείο επιτρέπει στους επισκέπτες του να καθορίσουν τη δική τους επιθυμία για ιδανικές διακοπές, είτε αυτές περιλαμβάνουν χαλαρωτικές στιγμές, είτε διασκέδαση και νέες γνωριμίες.

Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς πως αυτή η γενναιόδωρη έκταση, με τέσσερα επίπεδα κήπων, άφθονες ξαπλώστρες, ανάκλιντρα και πισίνα εξυπηρετεί τις ανάγκες μόλις 20 δωματίων. Αυτό και μόνο θα σας χαρίσει την αίσθηση της απόλυτης πολυτέλειας και άνεσης.

Το Monastero Santa Rosa φιλοξενεί επίσης ένα πλήρως εξοπλισμένο σπα, προσφέροντας όχι μόνο απλά δωμάτια θεραπείας, αλλά και ποικιλία επιλογών, όπως σάουνα, χαμάμ και πισίνα με υδρομασάζ. Είστε ευπρόσδεκτοι να απολαύσετε τη βιβλιοθήκη και το μπαρ. Επιδοθείτε σε ένα παιχνίδι σκάκι ή χαρτιά και διαβάστε ένα βιβλίο πίνοντας ένα μαρτίνι στο σύγχρονο χώρο για κοκτέιλ. Χαλαρώστε στην πισίνα και ανακαλύψτε τους κήπους του θέρετρου, τις ήσυχες ξαπλώστρες και τους εσωτερικούς χώρους χαλάρωσης.

Μπαίνοντας στα δωμάτια θα ανακαλύψετε χώρους που παραπέμπουν στην πρότερη θρησκευτική χρήση του κτιρίου. Η πνευματική γοητεία της μεταμορφωμένης Μονής παραμένει πάντα παρούσα στα πολυτελή δωμάτια, το καθένα από τα οποία έχει το όνομα ενός βοτάνου, που χρησιμοποιούσαν οι καλόγριες για την παρασκευή φαρμάκων.

Οι θολωτές οροφές και η κύρια δομή των δωματίων των μοναχών έχουν διατηρηθεί και δημιουργήσει πολυτελή δωμάτια, το καθένα με μαγευτική θέα στη θάλασσα που εκτείνεται από το λιμανάκι της Conca dei Marini. Η κομψή ατμόσφαιρα ενισχύεται από διαχρονικές ιταλικές αντίκες. Κάθε δωμάτιο εξακολουθεί να αποπνέει την αίσθηση της ηρεμίας, που απολάμβανε μια καλόγρια μένοντας σε ένα ιδιωτικό και φιλόξενο καταφύγιο λουσμένο στο φως του ήλιου.

Οι σουίτες αποτελούν μια αυθεντική ιταλική, αστική εμπειρία. Κάθε σουίτα έχει σχεδιαστεί ξεχωριστά, με έπιπλα επιλεγμένα από την ιδιοκτήτρια κατά τη διάρκεια των ταξιδιών της στην Ιταλία. Ιστορικές ασπρόμαυρες φωτογραφίες κοσμούν τους τοίχους θυμίζοντας το πνευματικό παρελθόν του κτιρίου.

Οι σουίτες διαφέρουν σε μέγεθος, με κάθε χώρο εντελώς μοναδικό, κάποιες με κομψό σαλόνι και τραπεζαρία, καθώς και βεράντες τυλιγμένες σε μπουκαμβίλιες, που πλανώνται πάνω από τον Κόλπο του Σαλέρνο και το μαγευτικό ψαροχώρι Conca dei Marini.