Η διαμονή στο «Trafalgar Square» δεν παραπέμπει στη φημισμένη ομώνυμη πλατεία του Λονδίνου αλλά στο ρετρό διώροφο λεωφορείο Routemaster που κάποτε διέσχιζε τους δρόμους της βρετανικής πρωτεύουσας και πλέον έχει μεταμορφωθεί σε Bed & Breakfast που προσφέρει ξεχωριστή εμπειρία.

Το κλασικό λεωφορείο αγοράστηκε από τη Susan Moiser και τον σύζυγό της Philip, έναντι 5.000 λιρών- σχεδόν 6.000 ευρώ- οι οποίοι δεν δίστασαν να πληρώσουν ακόμα 100.000 λίρες για να το μεταμορφώσουν σε… σουίτα πολυτελείας.

Το ζευγάρι προσέλαβε διακοσμητή εσωτερικών χώρων για να μετατρέψει το λεωφορείο σε ευρύχωρο «σπίτι», με τον δικό του κήπο κι ένα σωρό εντυπωσιακές ανέσεις.

Το λεωφορείο, που είναι σταθμευμένο στο ξενοδοχείο του ζευγαριού στη βορειοανατολική Αγγλία, έχει διατηρήσει αρκετά από τα αρχικά χαρακτηριστικά του όπως ορισμένα από τα καθίσματά του και το τιμόνι του.

Ο πάνω όροφος όμως είναι πια ένα εντυπωσιακό υπνοδωμάτιο ενώ ο κάτω περιλαμβάνει το μπάνιο αλλά και σαλόνι με τηλεόραση.

Το ζευγάρι αποφάσισε να αγοράσει το λονδρέζικο λεωφορείο αφότου είδαν ένα όμοιο να χρησιμοποιείται ως γραφείο.

Πριν γίνει Bed & Breakfast το εν λόγω λεωφορείο χρησιμοποιείτο σαν καθιστικό σε Ιππικό Όμιλο στο Northumberland.

Η διαμονή στο λεωφορείο κοστίζει 220 λίρες τη βραδιά μέσα στην εβδομάδα και 250 λίρες τις Παρασκευές και τα Σάββατα.

vintagebus1 vintagebus2 vintagebus3 vintagebus4 vintagebus5 vintagebus6 vintagebus7 vintagebus8 vintagebus9 vintagebus10