Ένα από τα ομορφότερα χωριά του Πηλίου, ο Κισσός είναι χτισμένος αμφιθεατρικά σε υψόμετρο 520 μέτρων, βυθισμένος στο πράσινο, με τις οξιές, τις καστανιές και κάθε λογής δέντρα να τον περιτριγυρίζουν.

Η θέση του χαρακτηρισμένου ως παραδοσιακού οικισμού, προσφέρει θέα στο Αιγαίο, που σε συνδυασμό με την ομορφιά του τοπίου δημιουργούν έναν ξεχωριστό προορισμό.

Σύμφωνα με τον ιστορικό Γ. Κορδάτο, η ονομασία του χωριού είναι παράφραση της λέξης χρυσός.

Η βόλτα στα πλακόστρωτα καλντερίμια του, ανάμεσα στα παλιά αρχοντικά και τις εκκλησίες θα σας οδηγήσει στην όμορφη πλατεία, στην οποία δεσπόζει μια από τις πιο ιστορικές εκκλησίες ολόκληρου του Πηλίου.

Η Αγία Μαρίνα είναι μια τρίκλιτη βασιλική του 1650, η οποία ανακαινίστηκε το 1745 και αγιογραφήθηκε από το λαϊκό ζωγράφο Παγώνη.

Στην πλατεία θα δείτε επίσης την προτομή του Ρήγα Φερραίου ο οποίος μαθήτευσε στην Ζαγορά και πρωτοδίδαξε στον Κισσό.

Ο Κισσός θεωρείται και ένα από τα πιο ήσυχα χωριά του Πηλίου, έτσι όπως κρύβεται μέσα στο πυκνό δάσος με άφθονα νερά να κυλούν γύρω του.

Στο χωριό θα βρείτε πολλές επιλογές από ξενώνες και ενοικιαζόμενα δωμάτια, αλλά και ταβέρνες με παραδοσιακές πηλιορείτικες γεύσεις.

Σε κοντινή απόσταση θα βρείτε και το Χιονοδρομικό κέντρο Αγριόλευκες, ενώ λίγο έξω από τον Κισσό ξεκινούν και μονοπάτια, που θα ξεναγήσουν στις ομορφιές της γύρω περιοχής.

Μια από τις διαδρομές καταλήγει στο μοναστήρι του Αγίου Ευσταθίου του 17ου αιώνα και μια άλλη στην πηγή Τύμπανο.

Που να μείνετε:

Οργανώστε την απόδραση σας στο χωριό Κισσός και κλείστε ξενοδοχεία στην καλύτερη τιμή μέσω της Μηχανής αναζήτησης και σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών HotelsCombined.gr

Pleiades Hotel
Από: 120 € 

Διαμερίσματα Μύρτιλλο Μουρέσι
Από: 40 €

Kissos Rooms
Από: 40 €