Νέα, επικίνδυνη διαρροή εντοπίστηκε στον πύραυλο της NASA, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί και η δεύτερη επιχείρηση για εκτόξευση της μη επανδρωμένης διαστημικής αποστολής «Artemis 1» .

Στον πύραυλο της NASA εντοπίστηκε άλλη μια επικίνδυνη διαρροή υδρογόνου, σύμφωνα με το AP, καθώς η ομάδα εκτόξευσης άρχισε να τον τροφοδοτεί με καύσιμα κατά τη διάρκεια δοκιμών, πριν επιβιβαστούν οι αστροναύτες.

Ο συναγερμός υπερπίεσης σήμανε και η επιχείρηση δεξαμενής σταμάτησε για λίγο, αλλά δεν σημειώθηκε ζημιά και η προσπάθεια συνεχίστηκε. Αλλά λίγα λεπτά αργότερα, το καύσιμο υδρογόνου άρχισε να διαρρέει από το τμήμα του κινητήρα στο κάτω μέρος του πυραύλου. Η NASA διέκοψε τη λειτουργία, ενώ οι μηχανικοί προσπαθούσαν να λύσουν το πρόβλημα στην τροφοδοσία. Τα ρολόγια αντίστροφης μέτρησης συνέχισαν να χτυπούν, βέβαια.

Το νέο τεχνικό πρόβλημα δεν αντιμετωπίστηκε και έτσι, η NASA αποφάσισε να ακυρώει και τη δεύτερη προσπάθειά της για να πάει στη Σελήνη. Υπενθυμίζεται πως και η προσπάθεια της Δευτέρας σταμάτησε λόγω τεχνικών προβλημάτων στον κινητήρα και διαρροής καυσίμου.