Χωρίς να κλέψετε, κοιτάζοντας ποιο είναι το σωστό αναζητώντας τη λύση σε κάποια μηχανή αναζήτησης, βρείτε ποιο είναι το σωστό λογότυπο της Apple στο παρακάτω διάγραμμα. Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη που εκπονήθηκε από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες, σχεδόν οι μισοί από εκείνους που επιχείρησαν να τεστάρουν την παρατηρητικότητά τους, ακόμα και χρήστες MAC, δεν κατάφεραν να βρουν το σωστό μισοφαγωμένο μήλο..

Το συγκεκριμένο λογότυπο, είναι απλό και ένα από τα πιο διάσημα και αναγνωρίσιμα στον κόσμο. Κι όμως, το 53%, δεν κατάφερε να βρει το σωστό.

Γιατί ωστόσο δεν μπορούν να το αναγνωρίσουν; Το «βλέπω» και «κοιτάζω ή παρατηρώ», είναι διαφορετικές έννοιες. Το γεγονός ότι βλέπουμε ένα αντικείμενο, δεν σημαίνει ότι θα το δεσμεύουμε και στη μνήμη μας, λένε οι δυο καθηγητές Adam B. Blake και Alan D. Castel.

«Αν και βλέπουμε συνεχώς κάτι, ξανά και ξανά, το μυαλό μας μπορεί να μας μάθει ότι δεν έχει σημασία να θυμόμαστε το συγκεκριμένο στοιχείο – αν ποτέ χρειαστεί να το βρούμε ξανά, απλά κοιτάζουμε γύρω μας», εξηγούν.

Τεστάρετε και εσείς τη μνήμη σας με το λογότυπο της Apple, εδώ

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.