Η Xiaomi ανακοίνωσε την διάθεση της νέας ταινίας μικρού μήκους της  με τίτλο “One Billion Views”. Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο τεχνολογικός influencer Arun Maini, γνωστός και ως “MrWhoseTheBoss”. Πρόκειται για ένα γεγονός που σηματοδοτεί την έναρξη του πρώτου ετήσιου φεστιβάλ ταινιών στην ιστορία της Xiaomi, που ξεκίνησε την Τρίτη 31 Αυγούστου, με θέμα τη Νέα Κανονικότητα – “The New Normal” – στο πλαίσιο της πανδημίας.

Στην ταινία “One Billion Views”, ο Arun μοιράζεται με το κοινό τη δεκαετή διαδρομή του ώσπου να γίνει κορυφαίος tech influencer, καθώς και το πώς το κανάλι του στο YouTube πρόσφατα έφτασε τις 1 δις θεάσεις.

Σε ακολουθία με το θέμα του Φεστιβάλ “The New Normal”, ο Arun εξετάζει το εξελισσόμενο τοπίο δράσης των δημιουργών – από το δικό του ταπεινό ξεκίνημα και τις προκλήσεις που αντιμετώπισε δημιουργώντας περιεχόμενο για video, μέχρι τις σημερινές συνθήκες, όπου η πρόοδος στην τεχνολογία των smartphone δίνει σε κάθε χρήστη τη δυνατότητα να δημιουργεί και να μοιράζεται περιεχόμενο από τη συσκευή του κινητού του, πιο εύκολα από ποτέ.

«Αν μου λέγατε, στην αρχή, ότι δέκα χρόνια αργότερα θα βρισκόμουν εδώ που είμαι, θα σας είχα πετάξει γελώντας έξω!», δήλωσε ο Arun και πρόσθεσε: «Έχουν αλλάξει πολλά από τότε που ξεκίνησα, μεταξύ των οποίων και η εμφάνιση μιας πανδημίας. Ωστόσο, ένα από τα καλά ανάμεσα σε όλες τις δυσκολίες ήταν η αναγέννηση των δημιουργών περιεχομένου (content creators), η οποία προέκυψε όχι μόνο εξαιτίας της ζήτησης για νέο περιεχόμενο κατά την περίοδο που οι άνθρωποι έμειναν κλεισμένοι σπίτι τους, αλλά και επειδή είναι πολύ εύκολο πλέον να δημιουργείς περιεχόμενο απλά και μόνο μέσα από το smartphone που έχεις στην τσέπη σου».

Αποδεικνύοντας πόσο εύκολη και προσιτή είναι πλέον η δημιουργία περιεχομένου, κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ αποκαλύφθηκε πως η ταινία μικρού μήκους του Arun γυρίστηκε εξ ολοκλήρου με μια συσκευή Xiaomi Mi 11 Ultra* – την premium ναυαρχίδα των smartphone της Xiaomi, η οποία έφερε τη επανάσταση στη φωτογράφιση και μαγνητοσκόπηση μέσω κινητού, χάρη στην παγκόσμια πρεμιέρα του αισθητήρα κάμερας GN2.

«Πιστεύω πραγματικά ότι το μέλλον της κινηματογραφίας βρίσκεται στην νέα τεχνολογία ψηφιακής φωτογράφισης και μαγνητοσκόπησης που ήδη βλέπουμε στα κινητά τηλέφωνα. Δεν υπάρχει τίποτε άλλο που να μπορεί να αντικαταστήσει την ευκολία, φορητότητα και συνδεσιμότητα ενός smartphone», συμπλήρωσε ο Arun.

Δημιουργώντας το μοναδικό “One Billion Views”, ο σκηνοθέτης Mike Harvey επέλεξε να χρησιμοποιήσει μεγάλα συνεχή πλάνα,  υπογραμμίζοντας έτσι τις μοναδικές, ασύγκριτες δυνατότητες της λήψης με smartphone. «Ένας από τους στόχους μας με την ταινία αυτή, ήταν να εμπνεύσουμε μελλοντικούς κινηματογραφιστές», είπε ο Harvey. «Θέλησα να δημιουργήσω κάτι που δεν θα περίμενες ποτέ ότι γυρίστηκε με smartphone, για να τονίσω ότι, στην πράξη, σήμερα δεν υπάρχουν όρια για την κινηματογράφηση με κινητό. Από τεχνικής άποψης ήταν μια μεγάλη πρόκληση, καθώς έπρεπε να λειτουργήσουν άψογα και να συνδυαστούν πολλά διαφορετικά στοιχεία. Θεωρώ όμως ότι άξιζε πραγματικά τον κόπο».

Σε σχέση με το τι έχει ετοιμάσει για το κοινό η Xiaomi σ’ αυτό το πρώτο Xiaomi Film Festival, το One Billion Views” αποτελεί απλώς την κορυφή του παγόβουνου.

Στους ακόλουθους συνδέσμους μπορείτε να δείτε το Xiaomi Film Festival Launch Event 

youtube.com

twitter.com

facebook.com

Το Xiaomi Studios δημιουργήθηκε το 2019, ως ένα μέσο που είχε στόχο, εξαρχής, να το χρησιμοποιούν οι δημιουργοί για να φτιάχνουν περιεχόμενο και να μοιράζονται τις ιστορίες τους με τον κόσμο. Ο Steven Senshan, Επικεφαλής του Xiaomi Studios, δήλωσε: «Όταν δημιουργήσαμε το Xiaomi Studios, δεν θέλαμε μόνο να φτιάχνουμε συναρπαστικές ταινίες με τα – Xiaomi smartphones, αλλά να στήσουμε μια παγκόσμια πλατφόρμα για δημιουργούς από όλο τον κόσμο, προκειμένου να απελευθερώνουν τη δημιουργικότητά τους με τα smartphones της Xiaomi. Το Xiaomi Film Festival αποτελεί το αποκορύφωμα όλων αυτών των στόχων, συγκεντρωμένων σε μια δυναμική εκδήλωση που παρέχει στους δημιουργούς ταινιών, ανεξάρτητα από το στάδιο της καριέρας τους, μια παγκόσμια σκηνή στην οποία θα μπορούν να συναντιούνται κάθε χρόνο και να μοιράζονται τη δημιουργικότητά τους με όλον τον κόσμο.”

*Mi 11 Ultra, σύστημα πίσω κάμερας: ευρυγώνια κάμερα 50MP, υπέρ-ευρυγώνια κάμερα 48MP Sony IMX586, 48MP Sony IMX586 κάμερα τηλεφακού.