Σκόνη από αστεροειδή φτάνει για πρώτη φορά στη Γη

ΔΕΙΤΕ: Το «γεράκι» του Διαστήματος


ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
16:28
16/11/2010
Σκόνη από αστεροειδή φτάνει για πρώτη φορά στη Γη
loading

Το ιαπωνικό διαστημικό σκάφος Χαγιαμπούσα (στα ιαπωνικά σημαίνει «γεράκι»), το οποίο ολοκλήρωσε ένα επταετές ταξίδι στο Διάστημα, έφερε πίσω για πρώτη φορά σκόνη από την επιφάνεια αστεροειδούς.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η διαστημική υπηρεσία της Ιαπωνίας οι επιστήμονες ελπίζουν ότι τα σωματίδια θα τους βοηθήσουν να αποκαλύψουν μυστικά του σχηματισμού του ηλιακού συστήματος.

Το μη επανδρωμένο διαστημικό σκάφος καταστράφηκε κατά την είσοδό του στην ατμόσφαιρα τον Ιούνιο, όμως κατάφερε να ρίξει ένα δοχείο με το δείγμα που πήρε αφού προσγειώθηκε το 2005 στον αστεροειδή Ιτοκάουα.

Η ιαπωνική διαστημική υπηρεσία JAXA ανακοίνωσε πως τα σωματίδια μπορεί να προσφέρουν στοιχεία για το πώς σχηματίσθηκε το ηλιακό σύστημα πριν από 4,6 δισ.

Οι αστεροειδείς πιστεύεται ότι έχουν διατηρήσει την αρχική τους κατάσταση, αντίθετα από την επιφάνεια της Γης, η οποία επηρεάζεται από τις ατμοσφαιρικές αλλαγές, το νερό και την ηφαιστειακή δραστηριότητα.

Μέρος του δείγματος θα διανεμηθεί τον ερχόμενο χρόνο σε ερευνητές σε όλο τον κόσμο για περαιτέρω δοκιμές, ανακοίνωσε η JAXA.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει