Κάθε φορά που η Apple πρόκειται να λανσάρει ένα νέο smartphone, η φήμη για την ενσωμάτωση τεχνολογίας NFC αναζωπυρώνεται. Κάθε χρόνο λοιπόν έχουμε φήμες και προβλέψεις και κάθε χρόνο για το συγκεκριμένο η Apple τις διαψεύδει.

Να τονίσουμε πως η εν λόγω τεχνολογία έχει βρει θερμούς υποστηρικτές σε πολλούς κατασκευαστές smartphones ενώ πολλές υπηρεσίες στο εξωτερικό κάνουν χρήση της. Στην Ελλάδα βέβαια και μιλώντας εκ πείρας μην περιμένετε να δείτε NFC υπηρεσίες και έτσι ειλικρινά έχει δεν έχει η συσκευή μας NFC αυτή την στιγμή δεν σημαίνει και πάρα πολλά.

Επιστρέφοντας τώρα στην είδηση οι φήμες ξεκίνησαν τον Μάρτιο όταν ο αρκετά έγκυρος αναλυτής Ming-Chi Kuo ανέφερε πως η έρευνα που έκανε στην παραγωγική αλυσίδα της Apple του έδειξε πως η εταιρεία φέρετε να κατασκευάζει NFC chips για το iPhone 6.

Επιπλέον, η Morgan Stanley σε σημείωμα προς τους επενδυτές της τονίζει πως η Apple θα ενσωματώσει αυτή την τεχνολογία για την χρήστη συστημάτων mobile πληρωμών. Η εταιρεία που κατασκευάζει τα chip φέρετε να είναι η NXP η ίδια εταιρεία πίσω και από τον M7 μικροεπεξεργαστή του iPhone 5S.

Πίσω το 2012 o Phil Schiller της Apple είχε τονίσει πως για τις επιτυχημένες mobile πληρωμές η τεχνολογία NFC δεν είναι η λύση. Βέβαια εκ τότε περάσανε 2 χρόνια και η Apple δείχνει σημάδια και μέσα από τις πατέντες της πως θέλει να χτίσει και να επενδύσει σε ένα σύστημα mobile πληρωμών. Η NFC τεχνολογία λοιπόν ίσως πλέον θεωρηθεί κατάλληλη για κάτι τέτοιο.

Πηγή: appleworldhellas.com