Όταν ο 27χρονος Sachin Raoul βίωσε πριν από τρία χρόνια μια μεγάλη ερωτική απογοήτευση, ήξερε καλά τι έπρεπε να κάνει.

Να συνεργαστεί με την ψυχοθεραπεύτρια Dr Katherine Hertlein και να φτιάξουν το Blueheart, μια δωρεάν εφαρμογή σχεδιασμένη για άτομα και ζευγάρια που αντιμετωπίζουν σεξουαλικά προβλήματα.

Το app βοηθά στη δημιουργία θετικών αντιλήψεων αναφορικά με το σώμα, αλλά και την ερωτική επικοινωνία με τον άλλο.

«Θέλουμε να εξαλείψουμε το στίγμα που συνδέεται με τη σεξουαλική δυσλειτουργία, προσφέροντας μια εφαρμογή που να λειτουργεί ως δικλείδα ασφαλείας για ανθρώπους που θέλουν να μιλήσουν για τα θέματα που αντιμετωπίζουν», λέει χαρακτηριστικά ο Raoul.

Από θέματα στυτικής δυσλειτουργίας μέχρι και χαμηλή λίμπιντο, πολλοί άνθρωποι δεν νιώθουν ικανοποιημένοι με τη σεξουαλική τους ευεξία.

Γι’ αυτό και πλέον τέτοιες εφαρμογές βγαίνουν σωρηδόν. Πέρυσι ήταν η κλινική ψυχολόγος Dr Britney Blair αυτή που έφτιαξε το Lover, μια εφαρμογή ερωτικής ευεξίας.

Ένα app που έχει στην καρδιά του την επιστήμη, βοηθώντας τον χρήστη να διαχειριστεί άβολα ζητήματα σεξουαλικής φύσης. Αλλά και να βελτιώσει την απόλαυση, ακόμα και τις επιδόσεις του στο κρεβάτι μέσω πρακτικών ασκήσεων.

Άλλη μια τέτοια εφαρμογή που κάνει θραύση είναι η Ferly, ένα ηχητικό app που λειτουργεί ως οδηγός για καλύτερες σεξουαλικές επαφές. Το κυκλοφόρησαν πέρυσι οι Billie Quinlan και Dr Anna Hushlak, προσφέροντας από ερωτικές ιστορίες μέχρι μαθήματα και εξατομικευμένες συνεδρίες ερωτικής φύσης.

Και όπως και η Lover, η βασική έκδοση της Ferly είναι δωρεάν…