Όταν η Intel αποκάλυψε πέρυσι με πάσα επισημότητα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου και ασύλληπτα γρήγορου Thunderbolt 2, αμέσως σχεδόν κυκλοφόρησαν hardware -όπως μητρικές- που υποστήριζαν τον νέο τρόπο σύνδεσης.

Σήμερα τα νέα είναι καλά καθώς ο Little Big Disk Thunderbolt 2 της LaCie είναι ένας από τους πρώτους εξωτερικούς σκληρούς δίσκους που υποστηρίζουν επισήμως το δαιμονισμένα γρήγορο Thunderbolt 2!

Η Intel ισχυρίζεται ότι το Thunderbolt 2 υποστηρίζει ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων που αγγίζουν τα 20Gbps και στις δύο κατευθύνσεις, κάτι που σημαίνει ότι μπορείς να αντιγράφεις και να αναπαράγεις περιεχόμενο 4K ταυτοχρόνως!

Όσο για τον Little Big Disk Thunderbolt 2, υπόσχεται ταχύτητες μέχρι και 1.375MB/s, κάνοντας το πολυτραγουδισμένο USB 3.0 να κοκκινίσει από την ντροπή του, καθώς η δεύτερη γενιά του Thunderbolt πιάνει απλά-απλά τετραπλάσια ταχύτητα.

Το μικρό αλουμινένιο κουτί (στο μέγεθος της γροθιάς μας) κρύβει στο εσωτερικό του ένα ζεύγος δίσκων SSD, 500GB έκαστος, που είναι έτσι σχεδιασμένοι ώστε να προκρίνουν την ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων από κάθε άλλη λειτουργία, την ίδια στιγμή που το θερμορυθμιζόμενο ανεμιστηράκι λειτουργεί μόνο όταν απαιτείται, κρατώντας έτσι το επίπεδο θορύβου στο απόλυτα ελάχιστο…

Και βέβαια στην πίσω πλευρά του φιγουράρουν με καμάρι οι δύο θύρες Thunderbolt 2, κάνοντας τον σκληρό να περηφανεύεται για τις επιδόσεις του, καθώς είναι σχεδιασμένος να μεταφέρει τεράστια αρχεία, streams εικόνας και πελώριους όγκους δεδομένων σε ταχύτητες που πιέζουν τα όρια του τι μπορεί να πετύχει ένας εξωτερικός σκληρός.

Το μόνο «ψεγάδι» του συστήματος; Η τιμή του, που αποκρυσταλλώνεται κοντά στα 1.000 ευρώ (1.300 δολάρια), κάνοντάς τον για την ώρα απλησίαστο στους μη επαγγελματίες. Υπομονή όμως και ο ουρανός θα γίνει πιο γαλανός…