Αφού μέχρι και για το Ouya βγήκε χειριστήριο, γιατί να μείνει η Amazon απ’ έξω; Κάπως έτσι φαίνεται να σκέφτηκε ο κολοσσός των media και των online αγορών και, σύμφωνα τουλάχιστον με τις φωτογραφίες που βγήκαν στη δημοσιότητα, ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει ένα gaming χειριστήριο.

Οι φωτογραφίες προέρχονται από το site του tech blogger Dave Zatz, ο οποίος τις πήρε από την αρμόδια αρχή τηλεπικοινωνιών της Βραζιλίας, που ρυθμίζει θέματα όπως η έγκριση κυκλοφορίας τέτοιου τύπου προϊόντων στη χώρα. Το χειριστήριο, όπως μπορείτε να δείτε, ακολουθεί τη διάταξη του χειριστηρίου του Xbox σε ό,τι αφορά στη θέση των μοχλών και των πλήκτρων, ενώ διακρίνονται πλήκτρα χειρισμού συστήματος Android (τα Back, Home και Menu συγκεκριμένα), καθώς και πλήκτρα media playback.

Φαίνεται πως το χειριστήριο θα μπορούσε να συνεργάζεται με το φημολογούμενο set-top box που υποτίθεται ότι ετοιμάζει η Amazon, το οποίο θα βασίζεται στο Android και θα μπορεί να παίζει media και games, αλλά υπάρχει περίπτωση να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και με ταμπλέτες Kindle Fire. Πρόκειται για άλλη μια φευγαλέα ματιά στα σχέδια της Amazon σε ό,τι αφορά στο gaming, τα οποία δεν είναι ακόμη σαφή, αλλά περιλαμβάνουν και την εξαγορά της Double Helix, ενός κατ’ εξοχή game development studio.

Από την άλλη, η Valve έχει υπάρξει πολύ πιο ξεκάθαρη με τα σχέδιά της με το σαλόνι (ας θυμηθούμε την αποκάλυψη των διάφορων Steam Machines πρόσφατα) και το Steam Controller είναι ένα βασικό σημείο αυτών. Όπως αποκαλύφθηκε στις Steam Dev Days τον Ιανουάριο, το Steam Controller θα άλλαζε μορφή, εγκαταλείποντας την οθόνη αφής που αποτελούσε ένα από τα βασικά του χαρακτηριστικά.

Τώρα, η Valve έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη φωτογραφία του νέου χειριστηρίου, όπως αυτό διαμορφώθηκε μετά από feedback της κοινότητας των game developers που ασχολήθηκαν μαζί του, με την πλήρη παρουσίασή του να λαμβάνει χώρα στην Game Developers Conference στο Σαν Φρανσίσκο αυτή την εβδομάδα.

Όπως βλέπετε και στη φωτογραφία, η οθόνη αφής έχει αντικατασταθεί με ένα home button που θυμίζει τα αντίστοιχα των PlayStation και Xbox, ενώ τα πιο παραδοσιακά πλήκτρα και το «d-pad» έχουν πάρει θέση ακριβώς από κάτω.

Στις πλευρές δεσπόζουν, όπως πάντοτε, τα δύο touchpads που θα αντικαταστήσουν τους αναλογικούς μοχλούς. Τα πλήκτρα «Stop» και «Play» δίπλα στο «Steam button» μοιάζουν για media controls, κάτι που ίσως παραπέμπει στις multimedia υπηρεσίες που ετοιμάζει η Valve για το Steam.

Δεδομένου ότι έχει ξεκινήσει η εβδομάδα της GDC, μπορεί να έχουμε σύντομα περισσότερες πληροφορίες, αλλά προς το παρόν, το χειριστήριο του Steam φαίνεται σαφώς πιο βολικό.

Πηγή: thegang.gr