Ο γίγαντας του διαδικτύου, Google είχε κάνει προσφορά 10 δισ. δολαρίων για την εξαγορά της εφαρμογής, WhatsApp, μία προσφορά που αποδείχτηκε κατώτερη αυτής που κατέθεσε το Facebook των 19 δισ. δολαρίων.

Σύμφωνα με το πρώτο θέμα της γαλλικής εφημερίδας, Le Figaro, που επικαλείται το εξειδικευμένο αμερικανικό site για θέματα τεχνολογίας το «The Information», οι δύο εταιρείες, Google και Facebook, έδωσαν κυριολεκτικά μία «μάχη» κολοσσών για το ποιος τελικά θα αποκτήσει την πολλά υποσχόμενη εφαρμογή, WhatsApp.

Πριν μάλιστα ανακοινωθεί η συμφωνία-μαμούθ ανάμεσα στο Facebook και το WhatsApp, ο διευθύνων σύμβουλος της Google είχε συναντηθεί με τον ιδρυτή της εφαρμογής προσφέροντα του μάλιστα «ανεξαρτησία» ώστε να τον πείσει να μη συνεργαστεί με την εταιρεία που διαχειρίζεται το σάιτ κοινωνικής δικτύωσης με περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο ενεργούς χρήστες παγκοσμίως.

Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσιογράφο του CNN Fortune, η προσφορά της Google ανερχόταν σε 10 δισ. δολάρια, την οποία η WhatsApp απέρριψε.

Πάντως, η Google αρνήθηκε να σχολιάσει τα παραπάνω δημοσιεύματα.