Παρά την ευρεία διάδοση των οθονών αφής, τα πληκτρολόγια παραμένουν η βασική μέθοδος εισαγωγής δεδομένων για τους περισσότερους χρήστες.

Λάτρης των συσκευών αυτών είναι ένας προγραμματιστής και blogger, ο οποίος όμως εμφανίζεται απογοητευμένος από τα μηχανικά πληκτρολόγια της αγοράς. Έτσι εργάστηκε στην παραγωγή του ODE Keyboard.

Στη διαδικασία αυτή, ο Jeff Atwood ζήτησε τη συνδρομή του Weyman Kwong από την εταιρεία WASD Keyboards.

«Του είπα ότι η κατάσταση των πληκτρολογίων ήταν απαράδεκτη για μένα σαν ένα geek», γράφει ο Atwood στο προσωπικό του ιστολόγιο. «Του πρότεινα μια συνεργασία στην οποία θα ήμουν πρόθυμος να δουλέψω μαζί του και να κάνω ό,τι χρειαστεί για να παράγουμε ένα πραγματικά υπέροχο μηχανικό πληκτρολόγιο».

Το αποτέλεσμα της συνεργασίας είναι πράγματι ενδιαφέρον. Το πληκτρολόγιο CODE κυκλοφορεί σε δύο εκδόσεις των 87 και 104 πλήκτρων. Στηρίζεται πάνω σε μια μεταλλική πλάκα και εξοπλίζεται με άσπρο οπίσθιο φωτισμό LED που μπορεί να προσαρμοστεί ως προς τη φωτεινότητα.

Επιπλέον, θα ικανοποιήσει και τους φαν των συντομεύσεων, δίνοντας τη δυνατότητα μέχρι και 9 πλήκτρα να πατηθούν με τη μία.