Το πρώτο τρισδιάστατα τυπωμένο όπλο του κόσμου είναι γεγονός

Η Φιλαδέλφεια έγινε η πρώτη πόλη του πλανήτη που απαγόρευσε τα 3D-printed πιστόλια!


ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
8:20
29/11/2013
Το πρώτο τρισδιάστατα τυπωμένο όπλο του κόσμου είναι γεγονός
4
loading

Ο ρυθμός των εξελίξεων είναι πλέον καταιγιστικός: πότε κυκλοφόρησε το πρώτο τρισδιάστατα τυπωμένο και πλήρως λειτουργικό πλαστικό όπλο, πότε το πήραν είδηση οι νομοθέτες της Φιλαδέλφεια και το απαγόρευσαν είναι θαύμα!

Είναι γεγονός βέβαια ότι εδώ και καιρό οι τρισδιάστατοι εκτυπωτές έχουν βαλθεί να μεταμορφώσουν άρδην το τοπίο της παραγωγής «τυπώνοντας» από αντικείμενα καθημερινής χρήσης μέχρι και σπίτια!

Δεν θα έπαιρνε λοιπόν πολύ να «τυπωθεί» και το πρώτο 3D-printed όπλο του κόσμου, όπως το συγκεκριμένο που σχεδίασε ο 25χρονος Cody Wilson και βρήκε πρόσφατα τη θέση του στις προθήκες στο Μουσείου Victoria & Albert!

Σε ακόμα πιο πρόσφατο ωστόσο επεισόδιο της σύντομης αλλά μοναδικής ιστορίας του τρισδιάστατα τυπωμένου πιστολιού, η πόλη της Φιλαδέλφεια αναγνωρίζοντας τους κινδύνους που εγκυμονεί ένα τέτοιο τεχνολογικό παιχνίδι, απαγόρευσε τη χρήση των 3D-printed όπλων, με το δημοτικό συμβούλιο της πόλης να συμφωνεί μάλιστα ομόφωνα.

Σύμφωνα μάλιστα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, δεν υπάρχει μέχρι στιγμής εργοστάσιο που να αναπτύσσει αντίστοιχα πλαστικά όπλα κατασκευασμένα με την τεχνική του 3D printing.

Η δημιουργία του Wilson παραμένει λοιπόν μοναδική. Δείτε τι μπορεί να κάνει ο «Liberator» στο βίντεο...

Τα 15 από τα 16 εξαρτήματα του πλαστικού όπλου «τυπώθηκαν» σε έναν μεταχειρισμένο 3D εκτυπωτή Stratasys Dimension SST, αξίας 8.000 δολαρίων, με τα λιωμένα πολυμερή να δίνουν ακριβή μορφή στο σχέδιο του Wilson.

Το μέλλον με την έλευση των τρισδιάστατων εκτυπωτών θα είναι σαφώς πιο ενδιαφέρον απ' ό,τι είχε αρχικά υποτεθεί...

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Thanos Veroia

  μια ερωτηση: πώς γίνεται να τυπώνει πλαστικό ο εκτυπωτής;;

 2. avatar Adiaforos

  Μολις ανακαλύφθηκε ο εκτυπωτης 3Δ και το ανθρώπινο μυαλό το χρησιμοποίησε για να φτιάξει όπλο... Μετά από όλες τις συνέπειες της χρήσης της πυρηνικής ενέργειας και λοιπών ανακαλύψεων για πολεμικούς σκοπούς... Τελικά δεν έχουμε καμία ελπίδα σαν είδος...

 3. avatar kostas

  Είναι τρελλοί αυτοί οι Αμερικάνοι...

  1. avatar g3a3

   δεν ειναι τρελοι οι αμερικανοι, το ανθρωπινο ειδος ειναι απλα οτι χειροτερο εχει γεννηθει σαυτο το πλανητη

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει