Σε ένα προληπτικό μέτρο προχώρησε η Sony Europe, καθώς έτσι το χαρακτηρίζει, κάνοντας reset στα passwords ορισμένων χρηστών στο PSN. Εκπρόσωπός της, δήλωσε πως δεν μπορεί να δώσει και πολλές λεπτομέρειες, παρόλα αυτά δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Η Sony προβαίνει συχνά σε ελέγχους του δικτύου, κι όταν διαπιστώνει την πιθανότητα ύποπτης δραστηριότητας, τότε λαμβάνει προληπτικά μέτρα όπως και το ανωτέρω.

Για την ακρίβεια, υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι οι συγκεκριμένοι λογαριασμοί όπου απαιτείται το password reset, έχουν «πειραχθεί». Κατανοητά όλα αυτά, πάντως υπήρξε λανθασμένη διαχείριση της υπόθεσης, καθώς αρκετοί προσπάθησαν να μπουν στο PSN με τους παλιούς κωδικούς και προφανώς δεν τα κατάφεραν, όπως αναφέρουν οι ίδιοι στην κοινότητα του PlayStation. Μάλλον θα ήταν πιο φρόνιμο να είχαν ειδοποιηθεί πρώτα με κάποιο e-mail για την αλλαγή που πρέπει να γίνει.

Όπως και να ‘χει, αν και εσείς έχετε επηρεαστεί από το ζήτημα, τα πράγματα είναι απλά. Θα πατήσετε Forgotten Password, θα γίνει το reset του κωδικού και τα πράγματα θα πάρουν τον δρόμο τους.

Πηγή: thegang.gr