Έρχεται κοινός φορτιστής για όλες τις φορητές συσκευές

Οι ευρωβουλευτές ζητούν την υποχρεωτική υιοθέτηση του μέτρου μέχρι τον Ιούλιο του 2020


ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑGADGETS
18:55
30/01/2020
Έρχεται κοινός φορτιστής για όλες τις φορητές συσκευές
4
loading

Την υποχρεωτική υιοθέτηση ενός κοινού φορτιστή για όλες τις φορητές συσκευές ως τον Ιούλιο του 2020, ζήτησαν με ψήφισμά τους οι ευρωβουλευτές, τονίζοντας ότι η ΕΕ πρέπει να αναλάβει επειγόντως δράση για την ελάττωση των ηλεκτρονικών σκουπιδιών.

Το ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου εγκρίθηκε με 582 ψήφους έναντι 40 και 37 αποχών.

Το Κοινοβούλιο θέλει επίσης η Επιτροπή:

1. να πάρει μέτρα που θα διασφαλίσουν τη διαλειτουργικότητα των ασύρματων φορτιστών για τις διάφορες φορητές συσκευές

2. να εξετάσει νομοθετικές πρωτοβουλίες για την αύξηση του όγκου των καλωδίων και φορτιστών που ανακυκλώνονται

3. να διασφαλίσει ότι οι καταναλωτές δε θα είναι πλέον υποχρεωμένοι να αγοράζουν φορτιστή με κάθε νέα συσκευή, καθώς «θα πρέπει να θεσπιστούν στρατηγικές για την αποσύνδεση των δύο προϊόντων μέσω της λύσης του κοινού φορτιστή», αλλά και ότι «κάθε μέτρο που αποσκοπεί στην αποσύνδεση θα πρέπει να αποφεύγει δυνητικά υψηλότερες τιμές για τους καταναλωτές»

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που επικαλείται το ΕΚ, περίπου 50 εκατ.τόνοι ηλεκτρονικών σκουπιδιών παράγονται κάθε χρόνο σε παγκόσμιο επίπεδο, δηλαδή περισσότερα από 6 κιλά κατά άτομο. Στην Ευρώπη, το σύνολο των αποβλήτων αυτών που παράχθηκε το 2016 ήταν 12,3 εκατ. τόνοι, που ισοδυναμούν με 16,6 κιλά ανά κάτοικο. Ο περιορισμένος «κύκλος ζωής» κάποιων συσκευών επιβαρύνει την κατάσταση περαιτέρω, υπογραμμίζει το ψήφισμα.

Σημειώνεται ότι το 2009 υπήρχαν περισσότεροι από 30 τύποι φορτιστών, ενώ σήμερα μόνο τρεις.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Οκοβοκο

  Καλά που είναι και οι Ευρωπαίοι και μας τραβάνε και εμάς μπροστά. Βέβαια αυτοί πάνε τρέχοντας και εμείς μπουσουλώντας.

 2. avatar ΚΛΕΩΝ

  Τους ασυρματους...γιατι στους κανονικους η ΕΕ παραδοθηκε ανευ ορων εδω και 5 χρονια που το συζηταγαν!

 3. avatar SER 30

  Την υποχρεωτική υιοθέτηση ενός κοινού φορτιστή για όλες τις φορητές συσκευές ως τον Ιούλιο του 2020, ζήτησαν με ψήφισμά τους οι ευρωβουλευτές........ΟΛΑ ΤΑ ΖΩΝΤΑ ΖΩΑ ΜΑΖΕΜΕΝΑ ΣΕ ΕΝΑ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΕΜΑΤΟ ΣΚΟΥΠΗΔΙΑ . ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΕΜΑΤΑ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΜΙΚΡΕΣ ΦΟΡΗΤΕΣ ΜΕΣΑΙΕΣ ΚΙΝΗΤΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΦΟΡΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΠΟΥ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΜΑΣ ΓΕΜΙΣΑΝΕ ΜΕ ΚΑΜΙΑ ΧΙΛΙΑΡΙΑ ΦΟΡΤΙΣΤΕΣ ΚΑΛΩΔΙΑ ΦΙΣΕΣ ΒΥΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΣΚΟΠΟ ΤΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΡΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝΕ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΜΑΝΑΤΖΕΡ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΠΩΛΗΤΕΣ ΠΩΣ ΕΝΑ ΣΕΤ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ . ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΤΑ ΣΥΛΛΕΧΘΕΝΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΣΚΟΥΠΗΔΑΡΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΟΥΛΗΣΑΝΕ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΝΑ ΤΑ ΜΑΤΣΩΣΟΥΝΕ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΒΙΑΡΙΑ ΤΙΣ ΠΟΡΣΕ ΤΙΣ ΔΙΜΕΤΡΕΣ ΤΑ ΚΟΤΕΡΑ ΤΑ ΠΟΥΡΑ ΤΙΣ ΣΑΜΠΑΝΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ . ΤΑ ΖΩΑ ΜΟΥ ΑΡΓΑ .

  1. avatar Ρε συ

   γιατί γράφεις κεφαλαία χάλασε το CAPS LOCK

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει