Τη δεύτερη γενιά ενός εξαιρετικά μικρού υπολογιστή, ανακοίνωσε η εταιρεία SolidRun. Πρόκειται για τον CuBox-i που εξωτερικά θυμίζει ένα τετράγωνο πλαστικό πακέτο το οποίο χωράει στη χούφτα ενός χεριού.

Οι επιδόσεις του δεν είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακές αν δεν λάβει κανείς υπόψη του το μέγεθος άλλα και το κόστος της συσκευής.

Εξοπλίζεται με επεξεργαστή 1 GHz, τρισδιάστατα γραφικά και μνήμη RAM 512 MB. Τρέχει λειτουργικό Android Jelly Bean ή Linux και η τιμή του ξεκινά από 44,9 δολάρια!

Οι διαστάσεις όλων των μοντέλων της σειράς CuBox-i είναι 5 x 5 x 5 εκατοστά. Η προτεινόμενη χρήση τους βασίζεται στη σύνδεση με τηλεόραση, χαρίζοντας στην οθόνη όλες τις δυνατότητες του Android και ενισχύοντας το ρόλο της σαν μονάδα ψυχαγωγίας. Διαφορετικά, μπορεί απλά να χρησιμοποιηθεί σαν ένας μικροσκοπικός desktop υπολογιστής.

Η εισαγωγική έκδοση των 44,9 δολαρίων, δεν περιλαμβάνει μονάδα αποθήκευσης, και το λειτουργικό σύστημα «τρέχει» από μια κάρτα microSD που βρίσκεται τοποθετημένη στην κατάλληλη θύρα. Όσο για τις συνδέσεις, η συσκευή διαθέτει θύρα HDMI 1.4, δύο USB 2.0, μια Ethernet καθώς και έξοδο ήχου S/PDIF. Επιπλέον, με 15 δολάρια, το CuBox-i έρχεται με Wi-Fi και Bluetooth.

Η πιο αναβαθμισμένη έκδοση είναι το i4Pro, το οποίο κοστολογείται στα 119,9 δολάρια. Ο επεξεργαστής αν και χρονισμένος στο 1 GHz, είναι τετραπύρηνος και επιπλέον διαθέτει 2 GB μνήμη RAM DDR3. Το λειτουργικό τρέχει από μια κάρτα microSD, αν και υπάρχει υποδοχή eSATA II 3 Gbps για εξωτερικές μονάδες.

Οι αποστολές της νέας σειράς των CuBox-i θα ξεκινήσουν στα τέλη Νοεμβρίου.