Από το Φεβρουάριο του 2013, η Κίνα εκτόπισε από την πρώτη θέση τις ΗΠΑ και είναι πια η χώρα με τα περισσότερα smartphones στον κόσμο.

Η πρωτοκαθεδρία της Κίνας σε αυτό τον τομέα μάλλον δεν θα αλλάξει, δεδομένου ότι ο πληθυσμός της ξεπερνάει τα 1,3 δισεκατομμύρια άτομα όταν την ίδια στιγμή οι ΗΠΑ έχουν 313 εκατομμύρια πολίτες.

Άραγε από όλους αυτούς τους ανθρώπους, πόσοι χρησιμοποιούν smartphones στις άλλες χώρες και πώς τα χρησιμοποιούν;

Ισπανία: Δεν θα μπορούσαν να ζήσουν στιγμή χωρίς τα «έξυπνα» τηλέφωνά τους

Ο αριθμός των Ισπανών που χρησιμοποιεί κάποιου είδους κινητό τηλέφωνο αγγίζει τα 56 εκατομμύρια, ενώ οι κάτοχοι smartphone ξεπερνάνε τα 18 εκατομμύρια. Σε μια πρόσφατη έρευνα, η Ισπανία αναδείχτηκε ως η πρώτη χώρα της οποίας οι πολίτες είναι κατά ένα τρομακτικό 93%, εξαρτημένοι από τις εφαρμογές που χρησιμοποιούν καθημερινά στο κινητό τους. Ένα 11% μάλιστα δήλωσε πως δεν θα μπορούσε να παραγγείλει καν φαγητό χωρίς μια εφαρμογή.

Ρωσία: Έχουν εφαρμογές κινητού μέχρι και για φυλακισμένους

Στη Ρωσία χρησιμοποιούνται 256 εκατομμύρια κινητά τηλέφωνα εκ των οποίων τα 22 εκατομμύρια είναι smartphones.Το ρωσικό υπουργείο Δικαιοσύνης έβγαλε πρόσφατα μια εφαρμογή η οποία επιτρέπει την επικοινωνία των κρατουμένων με τους αγαπημένους τους, μέσω μηνυμάτων και εικόνων. Υπάρχει όμως ένα μικρό πρόβλημα, δεν επιτρέπονται τα κινητά τηλέφωνα στις φυλακές.

Καναδάς: Παίρνουν κουπόνια για να λαμβάνουν δωρεάν καναδικές εφαρμογές

Από τα 27 εκατομμύρια κινητά που υπάρχουν στον Καναδά, τα 23 είναι smartphones. Υπάρχουν τόσοι πολλοί προγραμματιστές στον Καναδά και προφανώς τόσες πολλές εφαρμογές που αφορούν στον Καναδά, που η Apple έχει ειδικό τμήμα στο AppStore που ονομάζεται Great Canadian Apps.

Γαλλία: Σκέφτονται να φορολογήσουν τα smartphones



Τα κινητά τηλέφωνα σε χρήση στη Γαλλία είναι 72 εκατομμύρια και τα smartphones 26 εκατομμύρια. Η γαλλική κυβέρνηση έχει στο πλάνο της να φορολογήσει με έναν «φόρο πολιτισμού» τα smartphones των πολιτών της, με την ίδια λογική που φορολογούν την τηλεόραση και το ράδιο. Τα χρήματα των φόρων αυτών θα χρηματοδοτήσουν την δημιουργία γαλλικού ψηφιακού περιεχομένου, όπως βιβλία, μουσική και ταινίες.

Γερμανία: Τα smartphones των Γερμανών συνοδεύονται από μπύρα

Υπάρχουν 107 εκατομμύρια κινητά σε χρήση στη Γερμανία και περίπου το 25% αυτών είναι smartphones. Οι Γερμανοί είναι οι δεύτεροι στον κόσμο καταναλωτές μπύρας μετά τους Τσέχους και μοιραία οι Γερμανοί χρήστες smartphone είναι πιο πιθανό να ψάξουν με το κινητό τους για εστιατόριο ή pub (39%) παρά να ελέγξουν τον τραπεζικό τους λογαριασμό (30%), σύμφωνα με στατιστικά της Google.

Κορέα: Τα καταστήματά τους είναι κομμένα και ραμμένα για τη χρήση έξυπνων τηλεφώνων

Στα 56 εκατομμύρια ανέρχονται οι συσκευές κινητής τηλεφωνία στην Κορέα και 32 εκατομμύρια εξ αυτών είναι smartphones. Η Νότια Κορέα εφεύρε τον όρο «εικονικό κατάστημα λιανικής» για τους κατόχους smartphone. Τα ράφια στο κατάστημα είναι απλώς εικόνες προϊόντων, όπου οι πελάτες σκανάρουν το barcode του προϊόντος που τους ενδιαφέρει και αυτό παραδίδεται στο σπίτι τους αργότερα.

Ηνωμένο Βασίλειο: Δεν αφήνουν ποτέ από το χέρι τα smartphones

Το 56% των κινητών τηλεφώνων στην Αγγλία είναι «έξυπνα», ενώ το 22% των ενηλίκων Άγγλων παραδέχεται πως είναι εθισμένο στη χρήση κινητών και ένα σημαντικό ποσοστό δήλωσε πως ούτε στην τουαλέτα δεν πάει χωρίς αυτό.

Ινδία: Οι Ινδοί αγαπούν πολύ το σερφάρισμα και το chat με το κινητό τους

Από τα 700 εκατομμύρια κινητά που υπάρχουν στην Ινδία μόνο τα 44 είναι smartphones. Οι Ινδοί άντρες χρησιμοποιούν τα smartphones τους για σερφάρισμα και εφαρμογές, ενώ οι γυναίκες προτιμούν περισσότερο κοινωνικά sites και online chat.

Βραζιλία: Λατρεύουν τις εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης

Οι Βραζιλιάνοι έχουν 55 εκατομμύρια smartphones σε ένα σύνολο 259 εκατομμυρίων κινητών τηλεφώνων και αγαπούν τόσο πολύ την κοινωνική δικτύωση που το 18% των εφαρμογών που κατεβάζουν είναι τύπου Facebook.

Ιαπωνία: Οι Γιαπωνέζοι λατρεύουν τα apps αλλά όχι τόσο τα κοινωνικά δίκτυα

Υπάρχουν 128 εκατομμύρια συσκευές κινητής τηλεφωνίας στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου, εκ των οποίων τα 78 εκατομμύρια είναι smartphones. Ο μέσος Γιαπωνέζος χρήστης «έξυπνου» κινητού έχει 41 εφαρμογές εγκατεστημένες, όμως ελάχιστες από αυτές αφορούν κοινωνικά δίκτυα. Το ένα τρίτο των Γιαπωνέζων δεν μπαίνει ποτέ με το κινητό του σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

ΗΠΑ: Οι περισσότεροι Αμερικανοί έχουν smartphone

Στα 230 εκατομμύρια από ένα πλήθος 333 εκατομμυρίων smartphones κυμαίνονται οι Αμερικανοί, ενώ η μόνη πληθυσμιακή ομάδα στις ΗΠΑ που δεν έχει smartphone είναι κυρίως οι άνθρωποι άνω των 65 ετών με ετήσιο εισόδημα κάτω των 100 χιλιάδων δολαρίων.

Κίνα: Τους αρέσει να χρησιμοποιούν κρυφά τα κινητά τους



Οι Κινέζοι σπάνε το φράγμα των 1,2 δισεκατομμυρίων κινητών εκ των οποίων τα 246 εκατομμύρια είναι smartphones. Κάτι παραπάνω από τους μισούς Κινέζους χρήστες «έξυπνων» κινητών αρέσκονται στο να το χρησιμοποιούν όσο πιο διακριτικά γίνεται. Οι Κινέζοι επίσης λατρεύουν τις εφαρμογές κι από ό,τι αποδεικνύεται το 27% των χρηστών smartphone διαθέτει πάνω από 21 εγκατεστημένες εφαρμογές.