Η BlackBerry ανακοίνωσε ότι η υπηρεσία διαδικτυακής συνομιλίας μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων BlackBerry Messaging (BBM) θα διατίθεται δωρεάν και στους χρήστες λογισμικών iOS και Android από το φετινό καλοκαίρι, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του εξειδικευμένου σε θέματα τεχνολογίας περιοδικού PC Mag.

«Το BBM θα είναι διαθέσιμο για όλους τους χρήστες κινητών τηλεφώνων παγκοσμίως και μάλιστα δωρεάν» τόνισε ο γενικός διευθυντής της BlackBerry, Θόρστεν Χάινς, κατά τη διάρκεια συνεδρίου στο Ορλάντο των ΗΠΑ.

«Πρόκειται για μια εκπληκτική εμπειρία και είναι κρίμα να την κρατάμε μόνο για εμάς» πρόσθεσε ο ίδιος.

Αυτή τη στιγμή, το BBM χρησιμοποιούν περίπου 60 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως. Ο λόγος είναι ότι δεν είναι συμβατό με άλλα λογισμικά, πλην από αυτό της BlackBerry.

Αντίθετα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αντίστοιχες υπηρεσίες διαδικτυακής συνομιλίας μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων, όπως το WhatsApp και το Viber, που είναι συμβατές με λογισμικά iOS και Android, μετρούν εκατοντάδες εκατομμύρια χρήστες.

Ωστόσο, όπως επεσήμανε και ο Θ. Χέινς, οι χρήστες του BBM είναι σαφώς πιο «πιστοί» σε αυτό, γεγονός που αποδεικνύεται, σύμφωνα με τον ίδιο, με τα 10 δισ. ηλεκτρονικών μηνυμάτων που αποστέλλονται ημερησίως μέσω της υπηρεσίας.